Η Audi ανακοίνωσε την επιστροφή του R8 και όπως όλα δείχνουν όχι για κάποια περιορισμένη έκδοση, αλλά για να μπει κανονικά στην παραγωγή. Το R8 έχει γράψει τη δική του ιστορία στην αυτοκίνηση, αφού είναι ένα μοντέλο που όλοι θα ήθελαν να έχουν στα χέρια τους. Φυσικά, το μεγαλύτερο νέο είναι πως το R8 πλέον θα ονομάζεται V10 RWD αντί του RWS. Το νέο R8 θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις την Coupe και τη Spyder, με το συνολικό βάρος τους να είναι 1.595 και 1.695 κιλά αντίστοιχα.

Οι οπτικές αλλαγές είναι πολλές. Η μεγάλη μάσκα της γερμανικής φίρμας, με τους τέσσερις κύκλους να βρίσκονται στο καπό, τα LED φωτιστικά σώματα, αλλά και ο προφυλακτήρας με τα ανοίγματα για την καλύτερη ροή του αέρα και ψύξη του κινητήρα, θέλουν να δώσουν μια πιο επιθετική μορφή. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η πολύ μικρή λεπτή αεροτομή και ο διαχύτης, ο οποίος έχει μετακινηθεί προς τα επάνω μαζί με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις σφυρήλατες ζάντες μεγέθους 19” ή 20”.

Στο εσωτερικό αυτό που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά είναι τα bucket σπορ δερμάτινα καθίσματα από Alcantara και το λογότυπο RWD που βρίσκεται στο ταμπλό από την πλευρά του συνοδηγού. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Οι κόκκινες λεπτομέρειες που βρίσκονται στις ραφές των καθισμάτων και στους αεραγωγούς του δίνουν μια πιο όμορφη αίσθηση.

Μηχανικά το νέο Audi R8 τροφοδοτείται από το V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 532 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 55 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,7”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 318 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο S Tronic κιβώτιο των 7 σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Το νέο Audi R8 υπολογίζεται πως θα μπει σύντομα στην παραγωγή με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2020. Όσο για την τιμή; Στη γερμανική αγορά η Coupe έκδοση ορίστηκε στα 144.000€, ενώ η Spyder ανεβαίνει στα 157.000€. Μπορεί για μερικούς να είναι ακριβό, όμως σε όποιου τα χέρια και να βρεθεί θα το απολαύσει και με το παραπάνω.