Η Peugeot παρουσίασε το νέο 308 SW, μεγαλώνοντας τις επιλογές της γκάμας του 308. Το νέο Station Wagon βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 της γαλλικής εταιρείας και έχει μήκος 4,64 μέτρα, πλάτος 1,86 μέτρα και ύψος 1,44 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο του φτάνει τα 2,73 μέτρα. Όπως και στο 308 έτσι και στο 308 SW μπροστά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με το νέο λογότυπο και τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας.

Στο πίσω μέρος και εδώ δεσπόζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, 17” και 18”. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 7 διαθέσιμα χρώματα που είναι τα Avatar Blue, Elixir Red, Pearl White, Banquise White, Artense Grey, Platinum Grey και Perla Nera Black.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό η ποιότητα των υλικών είναι αναβαθμισμένη. Οι δύο ψηφιακές οθόνες μεγέθους 10”, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αλλάζουν τα δεδομένα, ενώ το δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 608 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.634 λίτρα.

Μηχανικά υπάρχουν 5 εκδόσεις δύο βενζίνης, μια πετρελαίου και δύο υβριδικές όπου αναμένεται να τραβήξουν και το μεγαλύτερο βάρος στις πωλήσεις. Η βασική έκδοση βενζίνης είναι με τον PureTech κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 ίππους. Επιπλέον, υπάρχει ο ίδιος κινητήρας με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 130 ίππους. Η πρώτη έκδοση συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ η πιο ισχυρή μπορεί να συνδυαστεί με το ίδιο κιβώτιο ή το αυτόματο των 8 σχέσεων.

Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει ο BlueHDi κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους. Ο κινητήρας σε αυτή την περίπτωση συνδυάζεται είτε με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με το αυτόματο των 8 σχέσεων. Τέλος, υπάρχουν και δύο υβριδικές εκδόσεις. Η βασική έκδοση τροφοδοτείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων και από έναν ηλεκτροκινητήρα με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 180 ίππους. Για όσους δεν αρκούνται υπάρχει το ίδιο υβριδικό σύστημα με τη συνδυαστική να ανεβαίνει στους 225 ίππους.

Με βάση τον κατασκευαστή μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα στην πρώτη περίπτωση η αυτονομία φτάνει τα 60 χιλιόμετρα, ενώ στη δεύτερη τα 59. Για να φορτίσει ο ηλεκτροκινητήρας χρειάζονται 3:50’ σε μια απλή οικιακή πρίζα, ενώ με το φορτιστή Wallbox απαιτείται 1:45’. Φυσικά, όπως αναμενόταν το νέο Peugeot 308 SW διαθέτει την τελευταία γενιά συστημάτων ασφαλείας, όπως το Drive Assist 2.0, το οποίο περιλαμβάνει Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, σύστημα προειδοποίησης λωρίδας κυκλοφορίας, κάμερα οπισθοπορείας, αλλά και τρεις κάμερες ακόμα που ελέγχουν περιμετρικά το αυτοκίνητο για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Το νέο μοντέλο είναι ένα απόλυτα οικογενειακό όχημα, αφού μπορεί άνετα να φιλοξενήσει 5 άτομα μαζί με τις αποσκευές τους. Μπορεί οι νέοι να θέλουν κάτι πιο εντυπωσιακό σε εμφάνιση και πιο γρήγορο σε ταχύτητα, αλλά και το 308 SW είναι ένα από τα αυτοκίνητα που κάποιος μπορεί να το σκεφτεί μελλοντικά και όχι μόνο. Όπως και να έχει η μόνη διαφορά με το 308 είναι το μέγεθος του.