Η τεχνολογία κινείται με ραγδαίους ρυθμούς και σε αυτό δε μπορεί να μην ακολουθήσει ο τομέας της αυτοκίνησης. Τα αυτοκίνητα δε βελτιώνονται μόνο εξωτερικά ή σε θέματα κινητήρων, αλλά βελτιώνουν συνεχώς και το εσωτερικό κομμάτι. Η Peugeot παρουσίασε το νέο εσωτερικό που θα έρθει στα αυτοκίνητα της. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Panoramic i-Cockpit, το οποίο θα φέρει την αλλαγή φιλοσοφίας στα γαλλικά μοντέλα.

Το νέο Panoramic i-Cockpit αναμένεται να τοποθετηθεί στο νέο Peugeot 3008 που θα αποκαλυφθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία θέλει να έχει μια τεράστια πανοραμική κυρτή οθόνη μεγέθους 21”, η οποία θα συνδυάζεται με το μικρό τιμόνι και τα χειριστήρια i-Toggles. Παράλληλα, με όλα αυτά θα υπάρχει και η head-up display οθόνη για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Φυσικά, θα υπάρχουν τρισδιάστατα γραφικά, ασύρματη συνδεσιμότητα, φωνητικές εντολές, ενώ όλα θα αποτυπώνονται ψηφιακά αφήνοντας πίσω οτιδήποτε έχει να κάνει με το αναλογικό κομμάτι. Ο πίνακας οργάνων θα παραμείνει πίσω από το τιμόνι, ενώ στη μέση το τμήμα της οθόνης θα είναι προσβάσιμο τόσο από τον οδηγό, όσο και από τον συνοδηγό. Εκεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κλιματισμός το σύστημα πλοήγησης, το σύστημα πολυμέσων και η συνδεσιμότητα.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης των smartphone. Τέλος, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων θα μεταφερθεί από το κέντρο στα δεξιά του τιμονιού ακριβώς δίπλα στο κουμπί Start & Stop. Με αυτή την αλλαγή γίνεται πιο εύκολη πρόσβαση στον έλεγχο του κιβωτίου ταχυτήτων και στο σταμάτημα ή την εκκίνηση του κινητήρα με μία μόνο διαισθητική κίνηση.

Το i-Cockpit βρίσκεται ήδη εδώ και 10 χρόνια στην αγορά, αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως έρχεται με τις πιο σημαντικές αλλαγές. Σε αυτή τη 10ετία οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 10.000.000 δείχνοντας πως οι Γάλλοι ξέρουν πολύ καλά που να στοχεύσουν. Άλλωστε όπως όλα δείχνουν ο ψηφιακός κόσμος έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα.