Πριν από περίπου 5 μήνες η Opel αποκάλυψε το νέο Opel Astra (Opel Astra). Τώρα ήρθε η ώρα να προστεθεί στη γκάμα το νέο Astra Sports Tourer, το οποίο φυσικά δεν είναι άλλο από το Station Wagon. Το γερμανικό μοντέλο βαδίζοντας πλέον στην 6η γενιά υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση και πολυτέλεια.

Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,64 μέτρα, το πλάτος τα 1,86 μέτρα, το ύψος τα 1,48 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,73 μέτρα. Ο χώρος αποσκευών σαφώς είναι μεγαλύτερος από την Hatchback έκδοση φτάνοντας τα 608 λίτρα (422 Hatchback), ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.634 λίτρα. Στις Plug-in υβριδικές εκδόσεις λόγω της μπαταρία ιόντων λιθίου ο χώρος αποσκευών μειώνεται στα 548 και 1.574 λίτρα αντίστοιχα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η μάσκα και γενικά το εμπρόσθιο μέρος είναι ίδιο με την Hatchback έκδοση. Τα LED φωτιστικά σώματα με τα LED φώτα ημέρας προσφέρουν τον απόλυτο φωτισμό, κυρίως τη νύχτα και σε σκοτεινά σημεία. Η μαύρη οροφή μαζί με τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών θέλουν να κάνουν αντίθεση, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή και τα LED φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν διαφορές με το Astra, με τις δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, να ξεχωρίζουν. Τα δερμάτινα καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων είναι αυτόματος και στρογγυλός αλλάζοντας αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η Opel για τα μηχανικά μέρη του νέου Astra Sports Tourer ακόμα δεν άνοιξε τα χαρτιά της, αλλά οι πληροφορίες το θέλουν να έχει τα ίδια κινητήρια συστήματα με αυτά του Astra. Άρα σίγουρα θα περιμένουμε τις Plug-in υβριδικές εκδόσεις, με τους 180 και 225 ίππους, ενώ αναμένονται και οι εκδόσεις βενζίνης, με τον κινητήρα των 1.200 κ.εκ. με τους 110 και 130 ίππους. Επιπλέον, θα υπάρχει και η έκδοση πετρελαίου με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 130 ίππους.     

Αυτό που αλλάζει το νέο Astra Sports Tourer είναι όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας, αφού οι Γερμανοί δείχνουν μεγάλη ευαισθησία στο θέμα ασφάλειας τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους πεζούς ή τους ποδηλάτες. Όπως δείχνουν τα πράγματα το νέο Opel Astra Sports Tourer αναμένεται να είναι το καλύτερο από θέμα ασφαλείας, αλλά άνεσης. Το απόλυτα διαφορετικό είναι οι κινητήρες της Peugeot. Αυτό βέβαια για όποιον το θέλει είναι σίγουρο πως δε θα αποτελέσει αρνητικό κριτήριο.