Θέλοντας να προσφέρει τον ενθουσιασμό και το πνεύμα ενός Sport Car, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή μηδενική εκπομπή ρύπων για πάνω από 500 χιλιόμετρα, το Opel Ampera – e εμφανίστηκε για να ταράξει τα νερά στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

opel-ampera-e-2

Το ευρωπαϊκό αδερφάκι του Chevrolet Bolt υπόσχεται να προσφέρει ένα επιπλέον φάσμα τουλάχιστον 200 χιλιόμετρων, περισσότερα από το i3 της BMW, στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών NEDC, αλλά δεδομένου ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζει πραγματικά την καθημερινότητα, καθώς οι Γερμανοί παραδέχονται ότι ο WLTP (Worldwide Harmonized Light – Duty Vehicles Test Procedure) κύκλος οδήγησης έχει ήδη χρησιμοποιηθεί και τσεκαριστεί, με τα αποτελέσματα να είναι τώρα πιο κοντά στην πραγματική οδηγική συμπεριφορά.

Έχοντας λάβει υπόψη τα χαρακτηριστικά του οδοστρώματος, τις καιρικές συνθήκες, την επιρροή του φορτίου και τον σημαντικότερο παράγοντα όλων, το στυλ οδήγησης, έχει υπολογιστεί ότι το ολοκαίνουργιο Opel Ampera – e μπορεί να ταξιδέψει για περισσότερο από 380 χιλιόμετρα, χάρη στις μπαταρίες 60 kWh, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στο αμάξωμα.

opel-ampera-e-3

“Το Ampera – Ε δεν αποτελεί ούτε οικολογική πολυτέλεια, ούτε ένα gadget και σίγουρα δεν είναι απλά ένα δεύτερο αυτοκίνητο. Η Opel δείχνει ότι η ηλεκτροκίνηση είναι εξίσου εφικτή για το ευρύτερο κοινό, χάρη στην πιο καινοτόμο τεχνολογία, με την εταιρεία να φέρνει την ισορροπία στο συγκεκριμένο τομέα μέσω του Ampera – e”, δήλωσε ο Karl – Thomas Neumann, CEO της Opel.

Προσφέροντας άνεση για 5 επιβάτες και χωρητικότητα στο χώρο των αποσκευών, ανάλογη ενός παρόμοιου 5θυρου μικρομεσαίου αυτοκινήτου, το EV της Opel χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που είναι αρκετά ικανοποιητικό, φτάνοντας συνολικά τους 204 ίππους, ενώ η ροπή είναι 36,7 κιλά. Το 0 – 50 χλμ/ώρα καλύπτεται σε 3.2”, ενώ από τα 80 στα 120 χλμ/ώρα χρειάζονται 4,5”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 150 χλμ/ώρα.

opel-ampera-e-4

Το Ampera – e είναι ένα από τα μελλοντικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, που δίνει την ευκαιρία σε όσους θέλουν κάτι διαφορετικό να το αποκτήσουν. Βέβαια το αρνητικό ίσως να είναι η τιμή, αφού γνωρίζουμε πως πάντα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακριβότερα από τα συμβατικά.