Η Nissan επεκτείνει τη γκάμα του Qashqai με το νέο e-Power. Οι Ιάπωνες αποκάλυψαν το SUV με το νέο υβριδικό σύστημα. Κάτω από το καπό κρύβεται ο κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 156 ίππους και ένας ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 190 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 33,6 κιλά.

Η μεταβλητή σχέση συμπίεσης δίνει αποκλειστικά κίνηση σε μια γεννήτρια, η οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια και τροφοδοτεί την μπαταρία του αυτοκινήτου. Με βάση τον κατασκευαστή το Qashqai e-Power έχει μέση κατανάλωση 5,3 λίτρα/100χλμ. Ο οδηγός μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης που είναι τα Standard, Sport και Eco, με το τελευταίο να είναι για πιο οικονομική οδήγηση.

Επιπλέον, το νέο Qashqai e-Power διαθέτει το “one pedal” του Leaf, το οποίο για το νέο μοντέλο ονομάζεται e-Pedal Step. Μέσω αυτού ο οδηγός επιταχύνει και φρενάρει το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μόνο το γκάζι, με την οδήγηση να γίνεται απολαυστική και άνετη. Όπως βλέπουμε η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος αλλάζοντας τα δεδομένα που γνωρίζουμε, με το Qashqai e-Power να μπαίνει στην πιο δύσκολη κατηγορία πωλήσεων, αφού υπάρχει πληθώρα από SUV στην αγορά αυτοκινήτου.