Η Nissan αποκάλυψε τη νέα γενιά του Note, το οποίο αρχικά θα κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά. Το νέο μοντέλο μπορεί να έχει και πάλι σε σχήμα V τη μάσκα, όμως θα μπορούσε να πει κάποιος πως είναι διαφορετική. Τα νέα LED φωτιστικά σώματα, αλλά και το καπό προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύνολο. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα νέα LED φωτιστικά σώματα που ενώνονται με μια λεπτή κόκκινη γραμμή, καθώς και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 13 χρώματα όπου υπάρχει και το νέο Opera Mauve, ενώ στις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, θα υπάρχουν και τέσσερα LED φωτισμού.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια στο κάτω μέρος είναι επίπεδο, ενώ ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων (αυτόματο κιβώτιο) είναι πιο διακριτικός. Επιπλέον, υπάρχει το ηλεκτρικό χειρόφρενο, καθώς και ένας ασύρματος φορτιστής κάτω από αυτό.

Από μηχανικής πλευράς θα υπάρχει ένας κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1.200 κ.εκ. και ένας ηλεκτροκινητήρας e-Power, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 114 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 28,5 κιλά. Όπως αποκάλυψαν οι Ιάπωνες, όλες οι εκδόσεις θα λειτουργούν με τον ηλεκτροκινητήρα, με τον κινητήρα βενζίνης να μένει βοηθητικός φορτίζοντας κυρίως τη μπαταρία. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς, ενώ αναμένεται και έκδοση με τετρακίνηση.

Όσον αφορά στην ασφάλεια θα υπάρχουν όλα τα νέα συστήματα που κυκλοφορούν, όπως η βοήθεια 360ο, το ProPilot και το Navi-Link, το οποίο θα χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης και τα όρια κυκλοφορίας για να μειώνει την ταχύτητα στις στροφές. Οι πωλήσεις του νέου Nissan Note θα ξεκινήσουν από την Ιαπωνία στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ το κόστος της βασικής έκδοσης στην τοπική αγορά φτάνει τα 2.029.500¥ ή 16.444€.