Το νέο Mitsubishi Grand Lancer αποκαλύφθηκε επίσημα, λίγο μετά τις πρώτες εικόνες που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Αν και πρόκειται να πωληθεί στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές αγορές, όπως η Ταϊβάν και η Μαλαισία, το Grand Lancer διατηρεί το χαρακτηριστικό σχεδιασμό του Lancer και είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τα μοντέλα του Lancer που κατασκευάστηκαν και πωλήθηκαν διεθνώς.

Το μπροστινό μέρος του Grand Lancer ενσωματώνει τη διακριτική όψη Dynamic Shield που λανσάρει η εταιρεία με το χρώμιο να εκτείνεται κατά μήκος και γύρω από τη μπροστινή γρίλια. Επιπλέον, το πεντάθυρο Sedan διαθέτει ένα ιδιαίτερο και συγκεκριμένο πλαϊνό προφίλ, εξαιτίας της παρουσίας δύο έντονων χαρακτηριστικών γραμμών που εκτείνονται από το θόλο του μπροστινού τροχού, μέχρι τον πίσω τροχό.

Ο ανανεωμένος σχεδιασμός της Mitsubishi είναι εξίσου εντυπωσιακός στο πίσω μέρος, χάρη σε μια σειρά από μοναδικά σε σχήμα φανάρια με αντίστροφα φώτα, καθώς επίσης και από ένα πίσω φωτιστικό σώμα βροχής – ομίχλης. Επιπλέον, υπάρχει μια σειρά από ασήμι και μαύρες ζάντες μεγέθους 18”.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το εξωτερικό που έχει ανανεωθεί, αφού και η καμπίνα έχει αλλάξει από την ιαπωνική εταιρεία. Μεταξύ των αλλαγών είναι το προαιρετικό ταμπλό με τα ψηφιακά όργανα και ένα σύστημα infotainment με οθόνη αφής μεγέθους 8”, ενώ ο διζωνικός αυτόματος κλιματισμός προσφέρεται ως στάνταρ στη βασική έκδοση του Grand Lancer.

Από πλευράς κινητήρα, οι πελάτες θα έχουν μόνο την επιλογή του τετρακύλινδρου SOHC MIVEC χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 138 ίππους, καθώς επίσης και την επιλογή του CVT κιβωτίου, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Όπως αναφέραμε δυστυχώς το νέο Lancer θα είναι διαθέσιμο μόνο στις ασιατικές αγορές και εμείς απλά ευελπιστούμε να προγραμματίσουν κάτι και για την Ευρώπη.