Η MINI παρουσίασε το νέο ανοιχτό μοντέλο, το οποίο υπόσχεται πως είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για την κίνηση μέσα στις πόλεις. Η πλήρης ονομασία του είναι MINI Sidewalk Convertible, ενώ η κλασσική σχεδίαση που έχει το κάνει να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα και οι LED προβολείς ομίχλης προσφέρουν καλύτερο φωτισμό. Η μάσκα με το σήμα να βρίσκεται στο καπό, καθώς και οι δύο μαύρες λωρίδες δείχνουν αμέσως τις γνωστές επιρροές της MINI σε όλα τα μοντέλα της.

Στο πίσω μέρος παραμένουν τα φωτιστικά σώματα με τη βρετανική σημαία, αλλά και η διπλή απόληξη της εξάτμισης στην έκδοση S. Το νέο μεταλλικό χρώμα Deep Laguna του δίνει μια διαφορετικότητα, ενώ κατόπιν παραγγελίας υπάρχουν και τα Midnight Black, White Silver, Enigmatic Black, Moonwalk Grey και Thunder Grey, τα οποία είναι και αυτά μεταλλικά. Η μαλακή οροφή μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σε 18”, ενώ η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια θέλει να κερδίσει αμέσως τον οδηγό και τους επιβάτες με τα δερμάτινα καθίσματα με τις μπλε ραφές, αλλά και την κίτρινη λωρίδα στη μέση του καθίσματος. Το δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων μεγαλώνει τον πήχη της πολυτέλειας. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ η στρογγυλή οθόνη με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας βρίσκονται στη μέση του ταμπλό.

Το νέο MINI Sidewalk Convertible προσφέρεται μηχανικά σε τρεις εκδόσεις βενζίνης. Η βασική έκδοση περιλαμβάνει τον 3κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 102 ίππους. Η ενδιάμεση έκδοση περιλαμβάνει τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 136 ίππους. Για όσους δεν αρκούνται στους δύο προηγούμενους κινητήρες υπάρχει και ο δίλιτρος της έκδοσης S, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 192 ίππους.

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ προαιρετικά  υπάρχει και το αυτόματο Steptronic των 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Επιπλέον, προσφέρονται και τα paddle shift στο τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές. Το νέο MINI Sidewalk Convertible είναι σίγουρο πως από την πιο απλή έκδοση μέχρι και τη γρήγορη S δε θα περάσει απαρατήρητο σε καμία περίπτωση. Αυτό όμως που θέλουν πραγματικά οι Βρετανοί είναι να αυξήσουν το αγοραστικό κοινό, όμως εμείς θα θέλαμε μερικές αλλαγές ακόμα. Εσείς;