Πριν από λίγο καιρό η Citroen αποκάλυψε το Ami, ένα πολύ μικρό αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Στα ίδια βήματα βαδίζει και η Opel, αφού αποκάλυψε το νέο μικρό αμιγώς ηλεκτρικό Rocks-e. Η Opel στήριξε τη δημιουργία του εν λόγω μοντέλου στη “Sustainable Urban Mobiity”, που σημαίνει Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα. Το μόνο καλό που έχει ακόμα και από το Smart είναι πως για παράδειγμα στη Γερμανία μπορούν να το οδηγήσουν άτομα από 15 ετών και άνω, βγάζοντας πάντα βέβαια την απαραίτητη άδεια οδηγήσεως.

Το νέο μοντέλο έχει μήκος 2,41 μέτρα, πλάτος 1,39 μέτρα, ενώ το συνολικό του βάρος είναι μόλις 471 κιλά. Οι ζάντες είναι 14”, ενώ ο κύκλος στροφής είναι 7,20 μέτρα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το νέο Rocks-e θα έχει αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση 75 χιλιόμετρα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 45 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 5,5 kWh, η οποία απαιτεί 3:30’ για πλήρη φόρτιση σε μια απλή οικιακή πρίζα.

Οι πόρτες του οδηγού και του συνοδηγού ανοίγουν αντίθετα γίνοντας πιο εύκολη η πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Σε αυτό βλέπουμε πως δεν υπάρχουν πολλά πράγματα πέρα από τα απαραίτητα. Υπάρχει και μια οθόνη που μπορεί ο οδηγός να δει την ταχύτητα κίνησης του οχήματος, το προφίλ οδήγησης, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, καθώς και την αυτονομία. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 63 λίτρα, κάτι αρκετά ικανοποιητικό για το μέγεθος του αυτοκινήτου.

Τρία είναι τα επίπεδα εξοπλισμού του νέου Rocks-e και είναι τα Rocks-e, Rocks-e Klub και Rocks-e TeKno. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας το νέο Opel Rocks-e θα είναι διαθέσιμο για αγορά από το φθινόπωρο και μετά στη γερμανική αγορά, ενώ για στην υπόλοιπη Ευρώπη αναμένεται να το δούμε μέσα στο 2022.