Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αυτοκίνηση και όλο και περισσότερες εταιρείες οδηγούνται στην κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή τη φορά η MG αποκάλυψε το νέο ηλεκτρικό SUV, με την ονομασία Marvel R. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,67 μέτρα, πλάτος 1,91 μέτρα και ύψος 1,61 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,80 μέτρα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες διαθέτει μια κλειστή μάσκα με το σήμα της εταιρείας να βρίσκεται επάνω στο καπό. Τα LED φωτιστικά σώματα είναι λεπτά, ενώ τα φώτα ημέρας ενώνονται με μια λεπτή λωρίδα και βρίσκονται καθ’ όλο το πλάτος της μάσκας. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία και εδώ ενώνονται με μια λεπτή κόκκινη γραμμή, καθώς και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, που θέλει να του δώσει μια πιο Coupe μορφή.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η τεράστια κάθετη οθόνη αφής μεγέθους 19,4”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και η ψηφιακή οθόνη για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3”. Τα δερμάτινα καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο επιλογέας ταχυτήτων αποτελείται από ένα κυκλικό κουμπί που απλά επιλέγει ο οδηγός πια ταχύτητα θέλει. Ο χώρος αποσκευών είναι 357 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.396 λίτρα.

Μηχανικά το νέο MG Marvel R διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, ένα στον μπροστά άξονα και δύο στον πίσω, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 288 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 67,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση φτάνει τα 400 χιλιόμετρα, ενώ εκτός από τον κλασσικό οικιακό φορτιστή θα μπορεί να φορτίσει και σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με τον ενσωματωμένο τριφασικό φορτιστή 11 kW. Με τον ταχυφορτιστή θα χρειάζεται μόλις 30’ για να φτάσει η μπαταρία από το 10% στο 80%.

Το νέο μοντέλο σύμφωνα με τις πληροφορίες θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το Μάιο. Αν η τιμολογιακή πολιτική της MG είναι αυτή που πρέπει, τότε το Marvel R είναι πιθανό να πετύχει, καθώς η αγορά των SUV είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατηγορία με πολύ υψηλό ανταγωνισμό.