Το νέο ιατρικό αυτοκίνητο της F1 είναι η DBX707

Η Formula 1 μαζί με την Aston Martin παρουσίασε το νέο ιατρικό αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τη DBX707, η οποία περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως ιατρικές τσάντες, απινιδωτή και πυροσβεστήρες. Επιπλέον, όπως αναμενόταν τα καθίσματα είναι αγωνιστικά και περιλαμβάνουν ζώνες 6 σημείων παίρνοντας την έγκριση της FIA.

Για όσους δε γνωρίζουν το βρετανικό SUV τροφοδοτείται από το V8 κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 707 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 91,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,2, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 310 χλμ/ώρα. Το χρώμα του αυτοκινήτου θα είναι όπως και το ασφαλείας (Vantage), το Racing Green, ενώ οδηγός του θα είναι ο Alan van der Merwe.

Ο 43χρόνος Νοτιοαφρικανός οδηγός δήλωσε “Το νέο ιατρικό αυτοκίνητο της FIA είναι ένα εντυπωσιακό όχημα με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει την ασφάλεια, αλλά και την υψηλή ταχύτητα. Είναι υπέροχο να ζεις τη νέα σεζόν με μια καλά προετοιμασμένη και ακόμη καλύτερα εξοπλισμένη Aston Martin DBX707”. Τέλος, όπως είναι αναμενόμενο η νέα Aston Martin DBX707 θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση αυτό το Σαββατοκύριακο στο Bahrain GP.