Το νέο Honda Pilot

ByXenofwntas

07/03/2023 , ,

Το Honda Pilot είναι ένα SUV, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά της Βόρειας Αμερικής από το 2002 και έπειτα. Το 8θέσιο μοντέλο με τις τρεις σειρές καθισμάτων βρίσκεται ήδη στην τέταρτη γενιά του συνεχίζοντας την ύπαρξη του, αφού φαίνεται πως οι Αμερικάνοι δε θα το αποχωριστούν και τόσο εύκολα. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 5,08 μέτρα, πλάτος 1,99 μέτρα, ύψος 1,82 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 3,01 μέτρα. Από τη στιγμή που αυξήθηκε το μήκος και το μεταξόνιο είναι αυτονόητο πως έχει αυξηθεί και ο χώρος για τους επιβάτες.

Μπροστά υπάρχει η γνωστή μαύρη μάσκα της Honda, με το λογότυπο της ιαπωνικής εταιρείας να δεσπόζει στη μέση. Τα LED φωτιστικά σώματα, μαζί με τα LED φώτα ημέρας δένουν αρμονικά, ενώ οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να του δώσουν περισσότερη αγριάδα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχει και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Το αμάξωμα ολοκληρώνουν οι μαύρες ζάντες αλουμινίου.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό η πολυτέλεια διακρίνεται αμέσως, με τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα και τις κόκκινες ραφές και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής μεγέθους 7”, 9” ή 10,2”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνουν τη ζωή του οδηγού παιχνίδι. Επιπλέον, με την κάμερα οπισθοπορείας το παρκάρισμα γίνεται πιο εύκολο από ποτέ. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 635 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων μπορεί να ανέβει στα 3.220 λίτρα.

Μηχανικά το νέο Honda Pilot τροφοδοτείται από το V6 κινητήρα αλουμινίου χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 285 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 36,1 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 185 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει τη νέα μπροστινή ανάρτηση με γόνατα MacPherson και την νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, με το αυτοκίνητο να έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά. Παράλληλα η αυξημένη απόσταση από το έδαφος μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο να ξεπεράσει κάθε δύσβατο σημείο που θα βρει στην πορεία του. Ο οδηγός μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε 5 προγράμματα οδήγησης που είναι τα  Normal, Eco, Snow, Sport και Tow.

Για όσους ζουν στη Βόρεια Αμερική και σκέφτονται να αποκτήσουν το νέο Honda Pilot θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν 10 εκδόσεις εξοπλισμού, με τη βασική έκδοση LX να κοστολογείται στα 37.295$, ενώ η ακριβότερη που είναι η Elite ανεβαίνει στα 53.375$. Φυσικά, υπάρχουν και οι ενδιάμεσες εκδόσεις για όσους δε θέλουν τα άκρα, αλλά όπως και να έχει το τι θέλει ο καθένας θα το αποφασίσει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια.