Η DS Automobiles παρουσίασε το νέο DS 4, το οποίο 6 χρόνια μετά την πρώτη γενιά αλλάζει εντελώς. Το νέο μοντέλο όπως διακρίνεται θέλει να προσφέρει σπορ χαρακτήρα, αφού δείχνει αρκετά επιθετικό με έντονες γραμμές. Το νέο DS 4 βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 και έχει μήκος 4,40 μέτρα, πλάτος 1,83 μέτρα και ύψος 1,47 μέτρα. Η Hatchback μορφή το κάνει ξεχωρίζει αμέσως, ενώ η μεγάλη μάσκα με το σήμα της εταιρείας στη μέση, διαθέτει τα λεγόμενα “DS Wings”, τα οποία συνδυάζονται με τα LED φωτιστικά σώματα.

Τα LED φώτα ημέρας που βρίσκονται κάθετα στο πλάι, αποτελούνται από 98 LED συνολικά, αλλά προσφέρουν έναν υπέροχο σχεδιασμό. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, αλλά και τα LED φωτιστικά σώματα που ενώνονται με μια πολύ λεπτή γραμμή από τη μια άκρη στην άλλη. Το σήμα της DS δίνει μια άλλη διάσταση πίσω, καθώς και στο τελείωμα στις πίσω πόρτες.

Εκτός του DS 4 όμως θα υπάρχει και η έκδοση DS 4 Cross που δίνει στο αμάξωμα μια πιο SUV μορφή. Η σχεδίαση είναι διαφορετική κυρίως στο κάτω μέρος του εμπρόσθιου προφυλακτήρα, όπου διαθέτει μια ειδική επεξεργασία στο πλαστικό για την προστασία στο μαύρο ματ χρώμα. Τα πάνω μέρη και τα πλαϊνά πλαίσια είναι γυαλιστερά, ενώ υπάρχουν οι μπάρες οροφής και οι διαφορετικές ζάντες αλουμινίου. Το νέο μοντέλο διατίθεται σε 7 χρώματα, τα οποία είναι τα Copper Gold, Lacquered Grey, Pearl Crystal, Platinum Grey, Red Velvet, Pearl White και Perla Nera Black.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζει αμέσως ο ψηφιακός του κόσμος. Εκτός όμως από αυτό το νέο μοντέλο προσφέρει κορυφαία εργονομία, αλλά και πολλές καινοτομίες. Ένα από τα αξιοσημείωτα είναι οι κρυφοί αεραγωγοί, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι ψηλά και έχουν κρυφές γρίλιες. Οι δύο ψηφιακές οθόνες είναι μια για τον πίνακα οργάνων, αλλά και η αφής μεγέθους 10”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τονίζουν πως στο εσωτερικό υπάρχει ένας άλλος κόσμος.

Επιπλέον, υπάρχει και μια τρίτη οθόνη μεγέθους 5”, η οποία βρίσκεται στο αυτόματο κιβώτιο και αναγνωρίζει κανονικές κινήσεις, όπως μεγέθυνση, σμίκρυνση και αναγνώριση χειρόγραφου. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η οθόνη head-up display για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο. Τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, αλλά και η ξύλινη επένδυση ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 430 λίτρα, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με ηλεκτρική πόρτα.

Μηχανικά το νέο DS 4 θα διαθέτει κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και φυσικά υβριδικό σύστημα. Οι εκδόσεις βενζίνης θα είναι με τους Pure Tech κινητήρες φτάνοντας τους 130, 180 και 225 ίππους, ενώ η έκδοση πετρελαίου θα είναι με τον BlueHDi κινητήρα και τους 130 ίππους. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο θα υπάρχει και η υβριδική έκδοση που αποτελείται από τον 4κύλιδρο Turbo κινητήρα βενζίνης με τους 180 ίππους και από έναν ηλεκτροκινητήρα με 110 ίππους. Η συνδυαστική ισχύς και των δύο κινητήρων φτάνει τους 225 ίππους, ενώ η αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα θα ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα. Όλες οι εκδόσεις θα συνδυάζονται αποκλειστικά με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της γαλλικής εταιρείας.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το νέο DS 4. Όπως φαίνεται οι Γάλλοι προχωρούν ένα βήμα παραπάνω τόσο στον σχεδιασμό, όσο στην άνεση, την ασφάλεια, αλλά και στον ηλεκτρισμό με τους κινητήρες, μπαίνοντας πλέον σε άλλους δρόμους. Όπως όλα δείχνουν η DS ανεβάζει με επιτυχία την πολυτέλεια και την ασφάλεια επενδύοντας στο μέλλον, αποδεικνύοντας πως όταν θέλουν μπορούν.