Το νέο Buick Electra E5 στην αγορά της Κίνας

Η Buick παρουσίασε στην Κίνα το νέο της SUV. Πρόκειται για το νέο Electra E5, το οποίο θα βρεθεί στην ασιατική αγορά με σκοπό να ανεβάσει τις πωλήσεις της Buick. Το νέο SUV χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ultium της General Motors και έχει μήκος 4,89 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,95 μέτρα. Η εξωτερική σχεδίαση έχει διαμορφωθεί από το νέο σχέδιο Pure της Buick, ενώ στο πίσω μέρος, το κεντρικό πίσω φως διαθέτει τρία κατακόρυφα στοιχεία που μιμούνται το αναθεωρημένο λογότυπο αμερικάνικης φίρμας.

Για το εσωτερικό δεν υπάρχουν πληροφορίες, παρά μόνο ότι μπορούν να κάτσουν άνετα 5 επιβάτες. Από μηχανική πλευράς ούτε εδώ έγιναν γνωστά πολλά πράγματα, πάρα μόνο ότι η πιο ισχυρή έκδοση θα είναι με τη μέγιστη ισχύ των 240 ίππων, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 χλμ/ώρα.

Το νέο Buick Electra E5 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που στέλνουν στην Κίνα, ενώ δεν αποκλείεται κάποια να μείνουν στην Αμερική. Το Electra για όσους δε θυμούνται ή δε γνωρίζουν υπάρχει στη γκάμα της Buick από το 1959, ενώ είχε σταματήσει το 1990. 33 χρόνια οι Αμερικάνοι επαναφέρουν το συγκεκριμένο όνομα ελπίζοντας πως ο ρυθμός πωλήσεων θα ανέβει. Τέλος, το νέο Buick Electra E5 αναμένεται να βρεθεί στις αντιπροσωπείες μέσα στο έτος που διανύουμε.