Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Aston Martin για τη Formula 1

Λίγο πριν το δεύτερο Grand Prix της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, στη Σαουδική Αραβία, η Aston Martin παρουσίασε το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τη νέα Vantage, η οποία σύμφωνα με τους Βρετανούς είναι το κατάλληλο αυτοκίνητο για αυτό το ρόλο. Οι μηχανικοί της Aston Martin αναφέρουν πως το αυτοκίνητο είναι έτοιμο για την πίστα, αφού δε χρειάστηκε να γίνει καμία μετατροπή στον κινητήρα, στο σύστημα ψύξης και στο σύστημα πέδησης.

Οι μόνες αλλαγές που έγιναν εστιάζονται στο νέο εμπρός splitter και τη νέα ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή. Φυσικά, έγιναν και οι κατάλληλες ρυθμίσεις στην αεροδυναμική. Για όσους δε γνωρίζουν η Aston Martin Vantage τροφοδοτείται από το V8 κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 665 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 81,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στου πίσω τροχούς.

Στο νέο αυτοκίνητο ασφαλείας έγιναν όλες οι αλλαγές που χρειαζόντουσαν για να μεταμορφωθεί σε αυτοκίνητο ασφαλείας, ενώ όπως ανέφεραν οι Βρετανοί το ιατρικό αυτοκίνητο θα είναι η γνωστή DBX707, η οποία και αυτή έχει δεχθεί όλες τις απαραίτητες αλλαγές τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για ιατρικό αυτοκίνητο για να κινείται μέσα στην πίστα.