Η ηλεκτροκίνηση όσο περνάει ο καιρός κερδίζει συνεχώς έδαφος στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Μια ακόμη νέα εταιρεία δημιουργήθηκε στο Los Angeles το 2017, με την ονομασία INDI EV και οι ιθύνοντες της με περηφάνεια παρουσίασαν το πρώτο ηλεκτρικό όχημα τους στην έκθεση CES που γίνεται στην Αμερική.

Πρόκειται για το INDI One, το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό Crossover όχημα, με μήκος 4,80 μέτρα, πλάτος 1,98 μέτρα και ύψος 1,70 μέτρα. Η εμφάνιση του φέρνει κάτι από τη BMW i3 και το Tesla Model Y. Βέβαια μόνο επιρροές έχει από τα δύο προαναφερθέντα αυτοκίνητα, αφού το νέο ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει πολύ λεπτά LED φωτιστικά σώματα, έχοντας όμως μια μεγάλη μπάρα φωτισμού.

Στο πίσω μέρος και εδώ υπάρχουν τα διακριτικά LED φωτιστικά σώματα, που όμως ενώνονται από τη μια άκρη στην άλλη μέσω δύο παράλληλων κόκκινων γραμμών, που είναι λειτουργικές και αυτές. Η αεροδυναμική του θέλει να προσφέρει στο υποψήφιο αγοραστικό κοινό ένα διαφορετικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο και όχι κάτι από τα συνηθισμένα. Οι ζάντες μεγέθους 22” ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση.

Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο μεγάλες οθόνες μια στη μέση και μια στο συνοδηγό, ενώ βρίσκουμε ακόμη και μια μικρότερη πίσω από το τιμόνι, η οποία προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός. Τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι των δύο ακτίνων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Αυτό όμως που πραγματικά αλλάζει τα πάντα, είναι ο υπερ-υπολογιστής που υπάρχει πίσω από τις οθόνες, όπου οι επιβάτες μπορούν να παίξουν ακόμα και τα πιο νέα παιχνίδια σε υψηλές αναλύσεις.

Μηχανικά το νέο INDI One τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 410 ίππους. Οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 95 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία με μια μόνο φόρτιση να φτάνει τα 483 χιλιόμετρα. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 209 χλμ/ώρα.

Για την ώρα είναι άγνωστο αν το νέο ηλεκτρικό όχημα θα πωλείται μόνο στην αμερικάνικη αγορά, η θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες τους κόσμου. Πάντως οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στο τέλος του 2022. Όσο για την τιμή; Το νέο INDI One στην αμερικάνικη αγορά θα ξεκινά από 45.000$.