Μονοθέσια δεν είναι μόνο αυτά της F1, αλλά και άλλων σπορ, όπως η F2, F3, ακόμα και τα τοπικά πρωταθλήματα κάθε χώρας. Ο βρετανικός μηχανοκίνητος αθλητισμός MSA, θα διαθέτει το δικό του μονοθέσιο σε συνεργασία με τη Ford. Η αμερικάνικη εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή ενός νέου μονοθεσίου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τώρα για να βρεθεί στις πίστες.

Πρόκειται για ένα ενιαίο πλαίσιο με το σασί, το οποίο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ford το νέο μονοθέσιο θα συμμετάσχει στο BTCC, το οποίο είναι το Πρωτάθλημα που συμμετέχουν μόνο νέοι οδηγοί. Φυσικά το BTCC δεν είναι καθόλου άσχημη εμπειρία, αφού πολύ οδηγοί το θεωρούν το ενδιάμεσο σκαλοπάτι για να βρεθούν στο μαγικό κόσμο της F1.

Το νέο μονοθέσιο τηρεί τα πρότυπα ασφαλείας της F3, ενώ τροφοδοτείται από τον ισχυρό και ανθεκτικό EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων. Κλείνοντας σίγουρα η οδήγηση σε ένα τέτοιο μονοθέσιο θα είναι αρκετά συναρπαστική, με το κόστος να μην είναι και τόσο απαγορευτικό, αφού η τιμή του φτάνει τα 38.000€.