Το μονοθέσιο της Alfa Romeo ταράζει τους δρόμους της Ιταλίας

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, για την ακρίβεια στις 24 Ιουνίου του 2022, ακριβώς 112 χρόνια από την ίδρυση της Alfa Romeo, ο Valtteri Bottas οδηγός της Alfa Romeo F1 Team προσέφερε ένα μοναδικό ξύπνημα στους κατοίκους του Μιλάνο, οδηγώντας το μονοθέσιο της ομάδας στους άδειους δρόμους της πόλης που μόλις ξεκίναγε την ημέρα της. Ένας πραγματικά μοναδικός τρόπος για να γιορταστούν τα γενέθλια της Ιταλικής μάρκας.

Τώρα, η Alfa Romeo ταράζει και πάλι τους δρόμους της Ιταλίας με το βρυχηθμό της Formula 1, διαλέγοντας αυτή τη φορά τη διαδρομή ανάμεσα στο Cassino και στο Pomigliano, τα δύο μέρη όπου βρίσκονται οι μονάδες παραγωγής της μάρκας. Αυτή τη φορά το μονοθέσιο της ομάδας οδηγεί ο Κινέζος οδηγός της ομάδας, Zhou Guanyu, ο οποίος ζει μια ξεχωριστή εμπειρία, μακριά όμως από τη γνώριμη για εκείνον άσφαλτο των σιρκουί της Formula 1.

Τα μοντέλα της Alfa Romeo κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ιταλία. Η παραγωγή των Giulia και Stelvio πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του Cassino, μια εξαιρετικά προηγμένη μονάδα, η οποία έχει επιλεγεί ώστε στο μέλλον να κατασκευάζει τα μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis. Αντίστοιχα, στο Pomigliano που βρίσκεται στα περίχωρα της Νάπολης κατασκευάζεται η νέα Alfa Romeo Tonale, το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας.

Η μονάδα παραγωγής εκτός από τις υβριδικές εκδόσεις του μοντέλου, κατασκευάζει και την Tonale Plug-in Hybrid Q4 (280 ίππους), την πρώτη Alfa Romeo με δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 80 χιλιόμετρα και περισσότερα από 700 χιλιόμετρα συνολικής αυτονομίας. Για ακόμα μια φορά η Alfa Romeo αναστατώνει τους δρόμους της Ιταλίας και εκπλήσσει τους φίλους της, αλλά και όσους αγαπούν το αυτοκίνητο και τους αγώνες. Η δράση μόλις ξεκινά.