Το MINI Cooper σε οποιαδήποτε μορφή και να είναι διαθέτει κατά καιρούς ειδικές εκδόσεις για να προσελκύσει ακόμη περισσότερο το κοινό. Αυτή τη φορά σειρά έχει το MINI Cooper S Clubman Untold Edition, το οποίο είναι βαμμένο με το νέο χρώμα Midnight Black. Στο νέο μοντέλο υπάρχουν 5 λωρίδες, οι οποίες ξεκινούν από το καπό και φτάνουν στο τελείωμα της οροφής. Στα φτερά υπάρχει το πλαστικό κάλυμμα, το οποίο βρίσκεται και στα πλαϊνά. Επιπλέον, υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, με το σχέδιο Untold Spoke και τη διχρωμία Jet Black-Refined Brass.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μαύρα σπορ δερμάτινα καθίσματα με τις λευκές ραφές, ενώ το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Παράλληλα στους αεραγωγούς υπάρχει το κίτρινο φινίρισμα. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 360 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.250 λίτρα.

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού κάτω από το καπό βρίσκεται ο 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 178 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 7,2”. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 7,1 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 171 γρ/χλμ. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο το MINI Cooper S Clubman Untold Edition περιλαμβάνει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας όπως το Active Guard, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή συγκρούσεων με όχημα μπροστά ή αν είναι ακινητοποιημένο σε ταχύτητες από 10 έως και 60 χλμ/ώρα φρενάροντας το όχημα και το Active Cruise Control, το οποίο λειτουργεί με κάμερα και κρατάει σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο με ταχύτητες από 30 έως και 140 χλμ/ώρα.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το νέο MINI Cooper S Clubman Untold Edition, το οποίο κρατάει και αυτό την αυθεντικότητα της MINI, παρότι είναι μεγαλύτερο από την κλασσική μορφή του. Οι Βρετανοί όσο μπορούν προσπαθούν με νέες ειδικές εκδόσεις να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού και αυτό δείχνει με πόσο πάθος εργάζονται. Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε την τιμή του.