Το Ford EcoSport ανανεώθηκε ύστερα από τέσσερα χρόνια σχεδόν, με την παρουσίαση να γίνεται στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης πριν λίγες ημέρες. Το φρεσκάρισμα του EcoSport έγινε σχεδόν σε όλα τα επίπεδα αποκτώντας νέους προφυλακτήρες, μεγαλύτερη γρίλια, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED με φώτα ημέρας, εξωτερική διχρωμία και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” και 18”.

Η ανανέωση συνεχίζεται και στο εσωτερικό με τη νέα οθόνη αφής μεγέθους 8” και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3, το οποίο συνδέεται με Android Auto και Apple CarPlay. Επιπλέον, προσφέρεται Cruise Control, κάμερα οπισθοπορείας και ηχοσύστημα της Bank & Olufsen. Η μεγάλη αλλαγή έρχεται στ μηχανικό τομέα, αφού πλέον το Ford EcoSport εξοπλίζεται με το σύστημα τετρακίνησης Intelligent AWD, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη πρόσφυση και καλύτερο χειρισμό σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Ο νέος κινητήρας πετρελαίου EcoBlue χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 125 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 30,6 κιλά είναι αρκετά οικονομικός, αφού καταναλώνει μόλις 4,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 119 γρ/χλμ. Φυσικά, θα εξακολουθήσουν να υπάρχει ο κινητήρας βενζίνης 1.000 κ.εκ. με τους 100, 125 και 140 ίππους, καθώς και ο TDCi κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο η με το αντίστοιχο αυτόματο.

Σίγουρα το EcoSport μπορεί να μην έχει το μέγεθος ενός Kuga, αφού είναι μικρότερο όμως οι χώροι είναι αρκετά ικανοποιητικοί προσφέροντας άνεση και πολυτέλεια σε μια τετραμελή οικογένεια. Η τιμολογιακή πολιτική θα είναι περίπου ίδια με το απερχόμενο μοντέλο κρατώντας τη Ford σε σταθερά επίπεδα πωλήσεων, αφού το Ecosport έχει αρκετά μεγάλη ζήτηση.