Πως φαντάζεστε το μέλλον των φορτηγών; Σίγουρα με όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας, αλλά και άλλες ευκολίες για τους οδηγούς που βρίσκονται ώρες ατελείωτες στους δρόμους για το καλό των συνανθρώπων μας. Η Mercedes αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα με το ηλεκτρικό E – Truck. Εκτός ότι η εμφάνιση του είναι αρκετά φουτουριστική, ο ηλεκτροκινητήρας είναι αυτός που φαίνεται να αλλάζει τις συνήθειες.

Το E – Truck όπως το ονόμασε η Mercedes – Benz θα  τροφοδοτείται από 10 κυλινδρικές μπαταρίες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλήρως ηλεκτρικό. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του, μπορεί να φθάσει σε πολύ υψηλές ταχύτητες, χάρη στο χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας και να είναι φοβερά αποτελεσματικό ενάντια σε πλευρικούς ανέμους.

Στο εσωτερικό διαθέτει μια διπλή καμπίνα και δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένο για μεγάλα ταξίδια, περιλαμβάνει επίσης ένα μπάνιο και ένα ξεχωριστό δωμάτιο, έτσι ώστε να μπορεί να ξεκουραστεί οδηγός. Αν όλα αυτά σας ακούγονται περίεργα, θα πρέπει να το συνηθίσετε, αφού όπως όλα δείχνουν το μέλλον των φορτηγών τείνει προς την ηλεκτροκίνηση.