Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που γίνεται στο Tokyo της Ιαπωνίας η Lexus παρουσίασε το πώς σκέφτεται το μέλλον της. Οι Ιάπωνες αποκάλυψαν το νέο LF-30, το οποίο δίνει στη Lexus κομμάτι από την ηλεκτροκίνηση, διαθέτοντας όμως όλες τις νέες τεχνολογίες και ευκολίες που υπάρχουν σε ένα αυτοκίνητο. Μπορεί το νέο μοντέλο να είναι πρωτότυπο, όμως όπως όλα δείχνουν δε θα αργήσει να μπει στην παραγωγή.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η εμπρόσθια όψη έχει κάτι από την Toyota που φαίνεται πως και αυτή γίνεται αρκετά επιθετική. Η λεπτή μάσκα με το λογότυπο της ιαπωνικής εταιρείας και τα πολύ λεπτά LED φωτιστικά σώματα δίνουν μια πιο επιθετική όψη. Στο πίσω μέρος θα λέγαμε πως το LF-30 είναι ένα διαστημική αυτοκίνητο, αφού ο σχεδιασμός φεύγει από τα συνηθισμένα.

Στο εσωτερικό όλα είναι φτιαγμένα μέσα από ταινία. Το μισό τιμόνι με τον έντονο μπλε φωτισμό και οι δύο οθόνες μια μικρή πίσω από το τιμόνι και μια μεγαλύτερη στο συνοδηγό κάνουν παιχνίδι τη ζωή του οδηγού και των επιβατών. Ακόμα και τα καθίσματα είναι βγαλμένα από διαστημική ταινία κάνοντας τους επιβάτες να νιώθουν ότι βρίσκονται σε διαστημόπλοιο.

Μηχανικά το νέο LF-30 τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 536 ίππους. Το χαρακτηριστικό είναι πως οι κινητήρες βρίσκονται στις ρόδες του αυτοκινήτου εξοικονομώντας χώρο για το εσωτερικό. Επιπλέον, το νέο μοντέλο διαθέτει και την τεχνολογία Lexus Advanced Posture Control, το οποίο ρυθμίζει την απόδοση των κινητήρων έτσι ακριβώς όπως θέλει ο οδηγός.

Μπορεί να είμαστε μακριά ακόμα από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που θα έχουν κατακλύσει τους δρόμους ανά τη γη, όμως οι εταιρείες έχουν αρχίσει για τα καλά να ανοίγονται στην ηλεκτροκίνηση. Εμείς απλά τα περιμένουμε.