Η Rolls-Royce είναι συνώνυμο της πολυτέλειας και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Οι Βρετανοί δημιούργησαν το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου, το οποίο στην κυριολεξία είναι κόσμημα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τη Rolls-Royce Boat Tail, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις τρία κομμάτια. Το πρώτο είναι ήδη στον ιδιοκτήτη του, ενώ πριν λίγο καιρό οι Βρετανοί δημιούργησαν και το δεύτερο, το οποίο και αυτό ετοιμάζεται να βρεθεί στα χέρια του ανθρώπου που δαπάνησε 23.000.000€ για να το αποκτήσει.

Βέβαια προτού καταλήξει στο νέο ιδιοκτήτη θα περάσει από την έκθεση Concorso d’Eleganza Villa d’Este, που θα γίνει τριήμερο 20, 21 και 22 Μαΐου. Τι παραπάνω όμως έχει ένα αυτοκίνητο που αγγίζει τα 23.000.000€; Πρώτα από όλα είναι όλο κατασκευασμένο στο χέρι, όπως κάνει σχεδόν για όλα τα οχήματα της η Rolls-Royce. Τα υπόλοιπα όλα είναι καθαρά επιλογές του υποψήφιου αγοραστή.

Επιπλέον, θυμίζουμε πως η πρώτη Rolls-Royce Boat Tail διαθέτει κρυστάλλινα ποτήρια και Minibar με σαμπάνια Armand de Brignac, περιστρεφόμενα τραπεζάκια, ομπρέλα και καρεκλάκια θαλάσσης. Η δεύτερη είναι άγνωστο τι διαθέτει, αφού έχει δημιουργηθεί με βάση τις ανάγκες του ιδιοκτήτη της.

Είναι σίγουρο πως δε θα έχει τα ίδιο χρώματα με την πρώτη, ενώ αναμένεται να είναι διαφορετικές οι ταπετσαρίες και οι επενδύσεις στο εσωτερικό. Όσον αφορά στο μηχανικό κομμάτι κάτω από το καπό κρύβεται ο V12 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 6,75 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 571 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 91,7 κιλά.

Κάποιος μπορεί να πει πως είναι πολλά τα χρήματα για να πάρεις παραπάνω κάποια εξτρά που δε συνηθίζονται να υπάρχουν στα απλά αυτοκίνητα. Όμως ένα τέτοιο όχημα εκτός από πολυτελέστατο και απολύτως ασφαλές είναι ένα από τα τρία μοναδικά μοντέλα Rolls-Royce Boat Tail. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι ότι πρόκειται για το πιο ακριβό μοντέλο του κόσμου, αφού είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως η μεταπώληση του αν ποτέ γίνει μπορεί άνετα να ξεπεράσει το αρχικό ποσό της αγοράς.