Η Volkswagen παρουσίασε το πιο ισχυρό εργοστασιακό Golf R που δημιούργησε τουλάχιστον μέχρι το επόμενο. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η σχεδίαση του είναι πιο επιθετική από το απλό μοντέλο. Νέοι προφυλακτήρες, νέα μάσκα, πλαϊνές ποδιές, πίσω αεροτομή, διαχύτης και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης συνθέτουν το νέο ισχυρό Golf R. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” ή προαιρετικά με αυτές των 19”.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα bucket δερμάτινα καθίσματα από Nappa, με τις μπλε ραφές. Επιπλέον, υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής μεγέθους 10”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το δερμάτινο σπορ τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου δίνουν μια άλλη αίσθηση στο εσωτερικό. Για όσους θέλουν να παίξουν λίγο παραπάνω στο τιμόνι υπάρχει το κουμπί R, το οποίο ενεργοποιεί το Race Mode.

Μηχανικά το ισχυρό Golf R, τροφοδοτείται από τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 320 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 42,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,7”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων ή με το αυτόματο DSG των 7 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Υπάρχουν τέσσερα προγράμματα λειτουργίας που είναι τα Sport, Comfort, Individual και Race. Οι αναρτήσεις του νέου Golf R είναι πιο σκληρές, ενώ έχουν μειωθεί κατά δύο εκατοστά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Τα φρένα και αυτά έχουν βελτιωθεί με τις διπίστονες αλουμινένιες δαγκάνες μπροστά, με τους δίσκους των 358 χιλιοστών και τις μονοπίστονες πίσω, με τους δίσκους των 330 χιλιοστών.

Για όσους δεν αρκούνται στα παραπάνω υπάρχει και το R-Performance Pack, το οποίο προσφέρει δύο επιπλέον επίπεδα οδήγησης, το Drift Mode και το Special Mode, ενώ υπάρχει η μεγαλύτερη αεροτομή, τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και η εξάτμιση τιτανίου από την Akrapovic. Σίγουρα, όλα τα παραπάνω είναι δελεαστικά για κάποιον που θέλει ένα πιο γρήγορο και πιο δυνατό αυτοκίνητο. Εμείς σίγουρα θα το θέλαμε. Εσείς;