Το ιστορικό του ΚΤΕΟ και το Point System στο gov.gr

Μια ακόμη δυνατότητα προσφέρει το gov.gr στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα θα έχουν όλοι τη δυνατότητα να δουν μέσω του gov.gr το ιστορικό Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων-ΚΤΕΟ, καθώς και το σύστημα των πόντων με βάση τις παραβάσεις που έχουν κάνει.

Το μόνο που θα έχουν να κάνουν οι πολίτες για να δουν το ιστορικό του ΚΤΕΟ είναι να πληκτρολογήσουν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://kteo.services.gov.gr ή να μπουν στο gov.gr και να βρουν την ενότητα “Πολίτης και Καθημερινότητα” και ύστερα την υποενότητα “Μετακινήσεις”. Αντίστοιχα το ίδιο πρέπει να κάνουν και για το Σ.Ε.Σ.Ο.-Point System, πληκτρολογώντας τη ηλεκτρονική διεύθυνση https://seso.services.gov.gr ή μέσω gov.gr να μπουν στην ενότητα “Πολίτης και Καθημερινότητα” και μετά στην υποενότητα “Μετακινήσεις”.

Οι δύο παραπάνω υπηρεσίες κάνουν ακόμη πιο εύκολη την αναζήτηση κυρίως για τον Τεχνικό Έλεγχο Οχημάτων, αφού ο κάθε οδηγός έχει τη δυνατότητα να βρει άμεσα πότε λήγει το ΚΤΕΟ του. Όσον αφορά στο Point System τα πράγματα απλοποιούνται, αφού ο καθένας μπορεί να βρει άμεσα τις παραβάσεις του και με πόσους πόντους έχει τιμωρηθεί από αυτές. Τέλος, υπενθυμίζουμε πως οι δύο νέες υπηρεσίες είναι προσβάσιμες και στο auto.gov.gr.