Η SEAT επέλεξε την Πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο για να αποκαλύψει την ηλεκτρική έκδοση του νέου Mii. Το μικρό μοντέλο της ισπανικής εταιρείας είναι το πρώτο που μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση, ενώ θα ακολουθήσει το Leon και το Cupra Freemont. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως το Mii διαθέτει τον ηλεκτροκινητήρα που φόρεσε στο ηλεκτρικό Citigoe iV ο όμιλος της Volkswagen.

Το Mii εξωτερικά δεν έχει μεγάλες διαφορές με το ήδη υπάρχων μοντέλο που κυκλοφορεί στην αγορά αυτοκινήτου. Η νέα μάσκα είναι πιο ανοιχτή για την καλύτερη ροή του αέρα, ενώ αυτό που διαφέρει είναι οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”. Στο εσωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στον πίνακα οργάνων που παραμένει κλασσικός με τους αναλογικούς δείκτες που είναι λίγο διαφορετικοί και στα σπορ δερμάτινα καθίσματα, τα οποία είναι και θερμαινόμενα.

Μηχανικά ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ που φτάνει τους 83 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 21,6 κιλά. Τα πρώτα 50 χλμ/ώρα επιτυγχάνονται σε 3,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 130 χλμ/ώρα. Όλο αυτό γίνεται μέσω της μπαταρίας ιόντων λιθίου 60 Ah, με τη χωρητικότητα να είναι 36,8 kWh. Η φόρτιση του για να φτάσει στο 80% απαιτεί περίπου τέσσερις ώρες, αλλά αν βρεθεί σε δημόσιο χώρο με ταχυφορτιστή δε θα ξεπερνά τη μια ώρα.

Το Mii Electric είναι σίγουρα μια πολύ καλή λύση για την πόλη, αφού οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν με μηδενικό κόστος, ενώ δε θα υπάρχουν και εκπομπές ρύπων, αφού είναι μηδενικές. Η αλήθεια είναι πως πραγματικά πρόκειται για μια πολύ καλή λύση, αλλά στη χώρα μας οι σταθμοί φόρτισης είναι αυτοί που για την ώρα αποτρέπουν τέτοιες επιλογές. Για όσους πάντως ενδιαφέρονται η παραγωγή του SEAT Mii Electric θα ξεκινήσει στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας στο τέλος του χρόνου, ενώ στις αγορές αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.