Όλοι έχουμε μάθει στα χρόνια που έχουν περάσει το κλασσικό 500αράκι να είναι σε 3θυρη μορφή. Η Fiat κάνει την έκπληξη παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό ηλεκτρικό 500, με μια πόρτα επιπλέον. Η έκδοση ονομάστηκε 3+1 και προσφέρει μια μικρή πόρτα επιπλέον στην πλευρά του συνοδηγού, η οποία ανοίγει με ανάποδη φορά.

Βέβαια, για να ανοίξει η συγκεκριμένη πόρτα πρέπει η πόρτα του συνοδηγού να είναι ανοιχτή. Με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο εύκολη η πρόσβαση στους πίσω επιβάτες. Παρά το κέρδος της επιπλέον πόρτας οι διαστάσεις παραμένουν ίδιες, με το μήκος να φτάνει τα 3,63 μέτρα, το πλάτος τα 1,69 μέτρα και το ύψος τα 1,48 μέτρα. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο θα προσφέρεται τόσο στη Hatchback μορφή, όσο και στην Cabrio.  

Το υπόλοιπο αμάξωμα δεν έχει καμία διαφορά με αυτό που γνωρίζουμε, με το εσωτερικό να παραμένει αναλλοίωτο. Για όσους ενδιαφέρονται θα χρειαστεί να κάνουν λίγο υπομονή, αφού μπορεί να είναι ήδη διαθέσιμο στην Ιταλία, όμως στη χώρα μας αναμένεται να έρθει αργότερα. Η τιμή του στην ιταλική αγορά ορίστηκε στα 25.900€, ενώ στη χώρα μας είναι πιθανό να κοστίζει κάτι παραπάνω. Πάντως ελπίζουμε με το πρόγραμμα κινούμε ηλεκτρικά η τελική τιμή να πέφτει κάτω από τα 20.000€.