Η Mazda στο Japan Mobility Show που έγινε στο Tokyo αποκάλυψε ένα νέο Concept Car, το οποίο όπως φαίνεται δείχνει το μέλλον της ιαπωνικής εταιρείας. Ουσιαστικά πρόκειται για το Iconiq SP, το οποίο είναι ένα μοντέλο που διαφέρει από αυτά που μας έχει μάθει η Mazda, παίρνοντας κάτι από το RX-7, αλλά ταυτόχρονα θα μπορούσε να είναι και το μέλλον ενός MX-5 με ηλεκτροκινητήρα.

Το πρωτότυπο μοντέλο έχει μήκος 4,18 μέτρα, πλάτος 1,85 μέτρα και ύψος 1,15 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,59 μέτρα. Το συνολικό βάρος είναι 1.450 κιλά. Το πιο σημαντικό στοιχείο του Iconiq SP είναι ότι λειτουργεί με δύο ρότορες και έναν ηλεκτροκινητήρα. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού ήδη το έχουμε δει στο MX-30 R-EV. Ουσιαστικά πρόκειται για τη μετεξέλιξη της συγκεκριμένης ιδέας, όπου οι δύο ρότορες αντί να κινούν το αυτοκίνητο φορτίζουν τη μπαταρία του ηλεκτρικού συστήματος. Το Iconiq SP αγγίζει τους 370 ίππους δείχνοντας πως μπορεί να γίνει ένα πολύ δυνατό μελλοντικό Sports Car.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda Masahiro Moro δήλωσε “Αγαπάμε το MX-5 και ο κόσμος αγαπά το MX-5. Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε ζωντανή τη χαρά της οδήγησης που αντιπροσωπεύει το MX-5 και το Iconic SP, με το διπλό περιστροφικό κινητήρα ηλεκτρικής μονάδας κίνησης, είναι η ονειρεμένη λύση μας. Ένα όνειρο στο οποίο θα δουλέψουμε σκληρά για να το κυκλοφορήσουμε. Η Mazda θα προσφέρει πάντα οχήματα που θα υπενθυμίζουν στους ανθρώπους ότι τα αυτοκίνητα είναι αγνή χαρά και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους”.

Το Iconiq SP είναι η ματιά της Mazda στο μέλλον. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται πολύ παράξενο ότι το MX-5 μπορεί να αποκτήσει ηλεκτροκινητήρα, όμως όπως φαίνεται αυτό είναι αναπόφευκτο, αφού η ηλεκτροκίνηση γκρεμίζει συνεχώς τα τείχη που υψώνονται μπροστά της. Τώρα το πόσο ένα ηλεκτροκίνητο MX-5 μπορεί να κερδίσει το υποψήφιο αγοραστικό κοινό θα φανεί στο μέλλον.