Η Honda βλέποντας την επιτυχία που έχει σημειώσει ο νέος VTEC Turbo κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 182 ίππους, αποφάσισε να τον τοποθετήσει και στο HR-V. Το επίπεδο εξοπλισμού είναι το Sport, κάτι που κάνει το HR-V να γίνεται πιο ελκυστικό από ποτέ.

Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 24,4 κιλά ροπής, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο CVT. Εκτός όμως από το νέο κινητήρα υπάρχει και η ανάρτηση Performance Damper, που ελέγχει τις κινήσεις του οχήματος κατά το διαμήκη και εγκάρσιο άξονα, ενώ προσαρμόζει το πόσο σκληρά θα είναι τα αμορτισέρ.

Το HR-V Sport έχει κάποιες μικροδιαφορές σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις όπως τη νέα μάσκα, το διαφορετικό Splitter, τα LED φωτιστικά σώματα, τη διπλή απόληξη εξάτμισης και τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα και το μπλε χρώμα με τις άσπρες βελόνες στο ταχύμετρο και στο στροφόμετρο. Επιπλέον, υπάρχει και η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Σίγουρα το HR-V Sport, με τον κινητήρα χωρητικότητας 1.500 κ.εκ. και τους 182 ίππους είναι μια πολύ καλή λύση, αφού είναι οικονομικό, όμως διαθέτει και την απαραίτητη δύναμη στην περίπτωση που χρειαστεί μια γρήγορη προσπέραση τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε ένα ταξίδι στην εθνική οδό. Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται την άνοιξη του 2019.