Το Honda e ολοκληρώνοντας την παραγωγή του θα σταματήσει

Το Honda e είναι ένα μικρό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Όλοι ενθουσιάστηκαν με την έλευση του, αλλά φαίνεται πως το ίδιο το κοινό είναι αυτό που θα το σταματήσει. Πιο συγκεκριμένα η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως εφόσον το υποψήφιο αγοραστικό κοινό προτιμά την αγορά των SUV, έτσι και η Honda στην ευρωπαϊκή αγορά θα φέρνουν μόνο SUV οχήματα.

Με αυτό τον τρόπο το Honda e μόλις ολοκληρώσει την παραγωγή που συνεχίζεται θα σταματήσει οριστικά. Το αν θα αποτελέσει παρελθόν ή κάποια στιγμή αν θα υπάρξει δεύτερη γενιά στο μέλλον θα το δείξει ο χρόνος. Η Rebecca Adamson, επικεφαλής αυτοκινήτων της Honda στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε “Δε θα υπάρξει συνέχεια του Honda e. Μπορώ να πω με σιγουριά, ότι η ζήτηση της αγοράς είναι ο τομέας των SUV και για αυτό το λόγο θα εστιάσουμε εκεί. Είναι μια σειρά προϊόντων που ηγείται της αγοράς. Όσο η αγορά ζητά SUV, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τέτοια μοντέλα”.

Θυμίζουμε πως το Honda e διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 154 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,1 κιλά. Το  0-100 επιτυγχάνεται σε 8,3”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 145 χλμ/ώρα. Η μέγιστη αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση φτάνει τα 210 χιλιόμετρα, ενώ η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 17,8 kWh/100χλμ. Τέλος, για όποιον ενδιαφέρεται ακόμα θυμίζουμε πως στην ελληνική αγορά υπάρχει η έκδοση Advance του Honda e, με την τιμή να ορίζεται στα 41.900€.