Στις αρχές Οκτωβρίου η Ford αποκάλυπτε το νέο Puma ST (Ford Puma ST). Τώρα ο επίσημος αντιπρόσωπος της Ford στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του πιο ισχυρού Puma. Το νέο μοντέλο διαθέτει τον 3κύλινδρο EcoBoost κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 220 χλμ/ώρα.

Το ισχυρό SUV της Ford διαθέτει μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ η πίσω ανάρτηση είναι πιο σκληρή κατά 40% από το Fiesta ST και κατά 50% από το απλό Puma. Επιπλέον, το σύστημα διεύθυνσης ανταποκρίνεται 25% πιο γρήγορα, ενώ τα φρένα είναι μεγαλύτερα κατά 17%. Για όποιον ενδιαφέρεται για τους ήχους του αυτοκινήτου θα πρέπει να γνωρίζει πως η εξάτμιση παράγει ένα decibel θόρυβο παραπάνω από αυτή του Fiesta ST.

Το Puma ST προσφέρεται σε 6 χρώματα για να επιλέξουν οι υποψήφιοι αγοραστές, ενώ οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, με τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S θέλουν να το κάνουν ακόμα πιο προκλητικό. Φυσικά, τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών και η μαύρη οροφή θέλουν να κάνουν αντίθεση με το χρωματισμό του αυτοκινήτου δελεάζοντας ακόμη περισσότερο. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα bucket καθίσματα της Recaro, το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου.

Όλα τα παραπάνω είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από δελεαστικά. Η τελική τιμή ορίστηκε στα 35.403€, κάτι που σίγουρα δεν είναι απαγορευτική. Βέβαια, αν και είναι δύσκολα τα οικονομικά στη χώρα μας, πιστεύουμε πως δε θα είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται ήδη την αγορά του, αφού το Puma ST είναι ένα από τα αυτοκίνητα που προσφέρει το κάτι παραπάνω.