Τα μοντέλα με διπλή επιλογή καυσίμου όλο και πληθαίνουν. Ένα από αυτά είναι και το Fiat Panda, το οποίο όπως έχει ανακοινώσει ο επίσημος αντιπρόσωπος της Fiat στη χώρα μας πλέον προσφέρεται και με την επιλογή CNG. Φυσικά, οι διαφορές με το Panda που κυκλοφορεί δεν είναι μεγάλες, με την πιο σημαντική να είναι η δεξαμενή του φυσικού αερίου.

Το ιταλικό μοντέλο διαθέτει μια δεξαμενή φυσικού αερίου χωρητικότητας 12 λίτρων και φυσικά το ντεπόζιτο της βενζίνης με τα 35 λίτρα χωρητικότητας. Και τα δύο προσφέρουν αυτονομία που ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι μόλις 3€/100χλμ. Φυσικά, ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, αφού οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 110 γρ/χλμ.

Μηχανικά για όσους δε γνωρίζουν το Fiat Panda CNG τροφοδοτείται από τον Turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 900 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 80 ίππους. Η τιμή ορίστηκε στα 13.500€, αλλά με την προωθητική ενέργεια της Fiat μειώνεται στα 12.290€. Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται υπάρχει 5ετή εργοστασιακή εγγύηση ή 200.000 χιλιόμετρα και 5 χρόνια οδική βοήθεια.