Το Fiat Aegea τελικά θα ονομάζεται Tipo

ByXenofwntas

21/10/2015 ,

Στις αρχές Μαΐου η Fiat άνοιγε τα χαρτιά της σχετικά με το νέο Sedan μοντέλο που θα κυκλοφορήσει. Το όνομα αυτού ήταν Fiat Aegea, αλλά τελικά οι Ιταλοί αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα δίνοντας μια άλλη αίγλη από το παρελθόν. Το νέο Fiat Tipo όπως θα ονομάζεται τελικά είναι το αυτοκίνητο που πιστεύουν οι άνθρωποι της ιταλικής εταιρείας πως μπορεί να τους εκτοξεύσει στις πωλήσεις. Το Fiat Tipo κυκλοφόρησε μόλις για μια 7ετία (1988 – 1995) όμως για τους Ιταλούς ήταν αυτοκίνητο σταθμός, αφού τους προχώρησε σε νέα δεδομένα.

Το νέο Fiat έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 1,78 και ύψος 1,48 μέτρα. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 510 λίτρα, ενώ φιλοξενούνται άνετα 5 επιβάτες. Οι κινητήρες που θα εφοδιάσουν το νέο μοντέλο είναι δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου MultiJet II της Fiat, με τη μέγιστη ισχύ να κυμαίνεται από 95 έως 120 ίππους. Ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός το αυτοκίνητο προσφέρεται με μηχανικό η με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. 

Στο εσωτερικό, το νέο Fiat Tipo θα κατασκευαστεί με τις υψηλότερες προδιαγραφές, ενώ θα προσφέρει όλες τις νέες τεχνολογίες, όπως οθόνη αφής, σύστημα πλοήγησης, Bluetooth και κάμερα οπισθοπορείας. Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα το νέο Fiat Tipo θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της ιταλικής φίρμας στην πόλη Tofas της Τουρκίας. Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μόνο στην Τουρκία θα κρατήσει το όνομα Aegea, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη θα το μάθουμε ως Tipo.