Μπορεί στη Fiat αυτό το διάστημα να είναι απασχολημένοι με τους εορτασμούς για την 50η επέτειο του 124 Spider, ωστόσο αυτό που θέλουν οι Ιταλοί είναι πάντα να είναι διαφορετικοί, όσον αφορά στα μοντέλα τους κάνοντας να το κοινό, τόσο να παραμιλάει, όσο και να το απολαμβάνει. Στην πραγματικότητα, μπορεί να θεωρηθεί σαν τον Ιταλό αδελφό του Mazda MX – 5, με το οποίο μοιράζεται τις ίδιες βάσεις, ενώ διαφοροποιούνται μόνο ορισμένα από τα εξωτερικά τμήματα, το σύστημα διεύθυνσης και ο κινητήρας, ο οποίος κατασκευάζεται σε τοπικό επίπεδο και στη συνέχεια αποστέλλεται στην Ιαπωνία για συναρμολόγηση.

Ωστόσο, ενώ στον πραγματικό κόσμο το Fiat 124 Spider δεν αποτελεί καν απειλή για κανένα από τα μοντέλα της Porsche, στη φαντασία το αυτοκίνητο έχει μετατραπεί σε πραγματικό “δολοφόνο”, με τη βοήθεια της Rain Prisk, η οποία το μετέτρεψε σε Coupe, με χαμηλωμένη οροφή και το εφοδίασε με κομμάτια από ανθρακονήματα, σπορ ανάρτηση, μεγαλύτερες ζάντες και πλευρικούς σωλήνες για την εξάτμιση.

Μεγεθύνοντας κάποιος τη φωτογραφία μπορεί να παρατηρήσει το σήμα V8 στο μπροστινό φτερό, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο συνήθης 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,4 λίτρων έχει αντικατασταθεί από ένα πραγματικό “τέρας” των δρόμων, χωρίς όμως να αποκαλύπτεται το μέγεθος του και η ισχύ του. Όπως και να έχει πάντως μπορεί το αυτοκίνητο να είναι φανταστικό, όμως πραγματικά θα θέλαμε να το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους.