Η Mazda γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της, με τον καλύτερο τρόπο. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά μια επετειακή έκδοση του MX-5. Η πλήρης ονομασία του μοντέλου είναι MX-5 100th Anniversary Edition και θα προσφέρεται σε διχρωμία. Το χρώμα είναι λευκό με μπορντό κουκούλα, το οποίο εμπνεύστηκε από το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής Mazda R360 Coupe.

Στο εσωτερικό δεσπόζει το μπορντό χρώμα, όμως δε λείπει και το λευκό, ενώ τα δερμάτινα καθίσματα είναι αυτά που κάνουν πιο άνετη τη ζωή των επιβατών. Φυσικά, εντός του αυτοκινήτου υπάρχουν και τα λογότυπα “100th Anniversary”, ενώ βρίσκουμε και το σπορ τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια. Επιπλέον, υπάρχουν αμορτισέρ της Bilstein και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Μηχανικά το MX-5 100th Anniversary Edition τροφοδοτείται από τον 4κύλιδρο Skyactiv-G βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 183 ίππους. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να κανονίσουν ένα ταξίδι μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού μόνο εκεί θα πωλείται. Βέβαια, ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει άμεσα, αφού θα κυκλοφορήσουν μόλις 100 κομμάτια, τα οποία αναμένονται να γίνουν ανάρπαστα. Τέλος, οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το φθινόπωρο.