Η Ram είναι γνωστή για την κατασκευή επαγγελματικών μοντέλων που κυκλοφορούν στην αμερικάνικη αγορά. Τι γίνεται όμως όταν δημιουργείται ένα θηριώδες μοντέλο; Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Η Ram αποκάλυψε το νέο 1500 TRX Launch Edition, το οποίο μπορεί άνετα να βρεθεί αντιμέτωπο με οποιαδήποτε δύσκολη συνθήκη και φυσικά να την ξεπεράσει χωρίς να φοβηθεί ο οδηγός για τίποτα.

Η ειδική έκδοση του μοντέλου είναι διαφορετική από την απλή έκδοση, με τις αλλαγές να εστιάζονται στο μοναδικό χρωματισμό Anvil Gray, στο εσωτερικό και στις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, με τα ελαστικά της Goodyear. Εσωτερικά υπάρχει η νέα κονσόλα στο ταμπλό από ανθρακονήματα, η πανοραμική ηλιοροφή και το ηχοσύστημα της Harman Kardon με τα 19 ηχεία. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν θερμαινόμενα και αεριζόμενα δερμάτινα καθίσματα και ασύρματος φορτιστής για τα smartphone.

Φυσικά, το μεγαλύτερο όπλο του Ram 1500 TRX Launch Edition είναι το μηχανικό σύνολο. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 κινητήρας χωρητικότητας 6,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 702 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 89,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 4,5”, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Εκτός όμως του κινητήρα αίσθηση προκαλεί και η τιμή του, αφού κοστίζει 92.010$. Αν αναλογιστεί κανείς πως για να αγοράσει κάποιος τη βασική έκδοση ενός Ram 1500 TRX δε χρειάζεται παραπάνω από 21.000$ τότε μπορεί να καταλάβει τη διαφορά. Η Ram ανακοίνωσε η πως η συγκεκριμένη θα περιοριστεί σε μόλις 702 κομμάτια, με τους ιθύνοντες να αναφέρουν πως και τα 702 είναι ήδη κλεισμένα με τα συνολικά έσοδα να είναι περίπου τα 65.000.000$.