Το εντυπωσιακό Vmotion 2.0 της Nissan

Το εντυπωσιακό Vmotion 2.0 της Nissan

Η Nissan πήρε όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία που τη συνθέτουν ως εμπορικό σήμα, τα ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετά στεροειδή και ονόμασε το αποτέλεσμα αυτής της αλχημείας Vmotion 2.0. Πρόκειται για ένα Concept Sport Sedan που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Detroit και είναι αυτό που αποκαλύπτει την εξέλιξη στη σχεδίαση της Nissan, καθώς επίσης και τη φιλοδοξία της εταιρείας για αυτόνομα οχήματα.

Το σχήμα μιλάει από μόνο του, αφού σε ολόκληρο το μπροστινό τμήμα κυριαρχεί μια νέα ερμηνεία της μάσκας V – motion της εταιρείας, η οποία πλαισιώνεται από πιο λεπτούς  προβολείς και ευρύτερες εισαγωγές αέρα. Οι μυώδεις γραμμές και τα νεύρα συνεχίζουν στα πλαϊνά, ενώ αυτά τα στοιχεία τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα λεπτά πίσω φωτιστικά σώματα, δημιουργώντας έτσι χώρο για ένα πιο καθαρό οπίσθιο άκρο, σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα διαθέτει ένα μινιμαλιστικό σχεδιασμό, με μια μεγάλη οθόνη στο ταμπλό να τραβάει τα βλέμματα, ένα κουμπί να επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το σύστημα κλιματισμού, καθώς και το μπουτόν εκκίνησης να βρίσκεται σε μια μάλλον απροσδόκητη θέση. Άλλα στοιχεία που αξίζει να σημειωθούν είναι το τιμόνι με επίπεδη κορυφή, τα καθίσματα που διαθέτουν ένα ασυνήθιστο μοτίβο, το ξύλο και τα δερμάτινα διακοσμητικά που υπάρχουν σε όλο το εσωτερικό, σε συνδυασμό με τη διπλή γυάλινη οροφή που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι διατίθεται περισσότερος χώρος.

Το γεγονός ότι διαθέτει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με το Altima έχει δημιουργήσει εικασίες ότι η ιαπωνική εταιρεία μπορεί να αναζητά πιθανώς ένα, ομολογουμένως υπερβολικό, preview ενός οικογενειακού αυτοκινήτου. Ωστόσο, η Nissan δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη κάτι τέτοιο.