Η Alpine αποκάλυψε το μέλλον της μέσα από το νέο πρωτότυπο που παρουσίασε. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Alpenglow Concept, το οποίο δείχνει το σχεδιαστικό μέλλον της Alpine, αλλά και τη λύση που σκέφτονται οι Γάλλοι με τα καύσιμα, αφού το νέο μοντέλο καταναλώνει υδρογόνο. Το υδρογόνο είναι μία από τις λύσεις που εξετάζει η μάρκα για βιώσιμη κινητικότητα. Ένας κινητήρας που κινείται με υδρογόνο απελευθερώνει μόνο ατμό κατά την καύση. Το νερό, με άλλα λόγια, είναι το κλειδί στην κατασκευή του Alpenglow.

Το νέο Alpine Alpenglow Concept έχει μήκος μεγαλύτερο από 5 μέτρα, πλάτος πάνω από 2 μέτρα και ύψος λιγότερο από 1 μέτρο. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός φαίνεται αμέσως με την επιθετική εμπρόσθια όψη και τα μπλε ή κόκκινα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία επεκτείνονται με μια λεπτή γραμμή καθ’ όλο το μήκος της μάσκας. Στο πίσω μέρος υπάρχουν τα μπλε LED φωτιστικά σώματα, ενώ η αεροδυναμική σχεδίαση και η αεροτομή το κάνουν ακόμη πιο επιθετικό.

Το γεωμετρικό τιμόνι του πρωτότυπου αυτοκινήτου Alpenglow είναι εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα LMP1 (Endurance). Προσφέρει στον οδηγό μια σπορ οδηγική εμπειρία υψηλών επιδόσεων. Οι επιλογές ταχυτήτων του paddle είναι διάφανοι και φωτισμένοι, δίνοντας μια άλλη αίσθηση. Στο πρωτότυπο αυτοκίνητο, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει πολλά χαρακτηριστικά, όπως το Track Control και το Regenerative Braking. Επιπλέον, το τιμόνι έχει το κουμπί Overtake, το οποίο απελευθερώνει μια μεγαλύτερη ώθηση στην ισχύ του αυτοκινήτου.

Το νέο Alpine Alpenglow Concept είναι ένα εντελώς εξωπραγματικό αυτοκίνητο. Φυσικά, δεν έγινε ούτε λόγος για το μηχανικό κομμάτι πλέον του ότι τροφοδοτείται από θερμικό κινητήρα. Δε γνωρίζουμε αν στο μέλλον θα βρεθεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο στην παραγωγή, όμως αν γίνει σχεδιαστικά και μόνο θα είναι μια μεγάλη αλλαγή.