Η ηλεκτροκίνηση συνεχώς φέρνει καινούργια μοντέλα στην αγορά. Η Pininfarina όμως ήθελε να ξεπεράσει κάθε όριο με το νέο εντυπωσιακό Hyper Car. Πρόκειται για το Pininfarina Battista, το οποίο πραγματικά ξεπερνά κάθε φαντασία. Μπορεί να βρίσκεται στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό, όμως όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες δεν παύει να είναι ένα εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο με τεράστια πίσω αεροτομή.

Το μαύρο χρώμα το κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό, ενώ η κατασκευή του είναι από ανθρακονήματα. Διαθέτει σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, ενώ οι πόρτες δεν ανοίγουν με τον κλασσικό τρόπο, αλλά σηκώνονται προς τα επάνω δίνοντας μια εντελώς διαφορετική όψη. Μηχανικά τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.873 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 231,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 2”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 349 χλμ/ώρα.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού όπως ανακοίνωσε η Pininfarina το κόστος του Battista αγγίζει τα 2.600.000€. Παρά από το τεράστιο κόστος αγοράς το Pininfarina Battista αναμένεται να γίνει ανάρπαστο, αφού όπως ανακοινώθηκε θα κυκλοφορήσουν μόλις 5 κομμάτια.