Πως θα σας φαινόταν ένα αυτοκίνητο που σκοπό θα είχε μόνο τα ταξίδια; Αυτό φαίνεται πως κοίταξε να δημιουργήσει η Peugeot με το νέο Combi Space Traveller i – Lab  κάνοντας ένα ταξίδι όχι μόνο άνετο, αλλά και ευχάριστο μαζί με μια πηγή πληροφοριών. Ουσιαστικά πρόκειται για το όραμα της γαλλικής εταιρείας σχετικά με το μέλλον των οχημάτων της. Το Peugeot Traveller είναι βασισμένο στην πλατφόρμα EMP2, ενώ το αμάξωμα είναι κάτι μεταξύ επαγγελματικού μοντέλου και λεωφορείου, όμως δηλώνεται ως ένα πολυμορφικό μοντέλο.

peugeot traveller i-lab 2Το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,96 μέτρα, το πλάτος 1,92 και το ύψος τα 1,90 μέτρα το Peugeot Traveller είναι κάτι παραπάνω από ευρύχωρο. Οι πίσω πόρτες είναι συρόμενες και ανοίγουν αυτόματα όταν ενεργοποιήσει ο οδηγός το κουμπί. Η νέα μοντέρνα μάσκα της Peugeot είναι υπερυψωμένη, με το μεγάλο προφυλακτήρα να κάνει έντονη την παρουσία του. Τα LED φωτιστικά σώματα είναι ενσωματωμένα επάνω του, πηγαίνοντας στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το σήμα με το λιοντάρι μαζί με τα φωτιστικά σώματα.

Στο πίσω μέρος του εσωτερικού υπάρχουν τέσσερα ατομικά καθίσματα τοποθετημένα το ένα απέναντι στο άλλο και όλα μαζί βρίσκονται γύρω από ένα τεράστιο Tablet αφής της Samsung μεγέθους 32”, με την οθόνη να υποστηρίζει WIFI και Bluetooth. Για τον οδηγό, το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα που ονομάζεται i – Lab είναι η μέγιστη λύση, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται την ικανοποίηση των επιβατών του. Τα ταξίδια πλέον γίνονται με απόλυτη ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες μπορούν να ασχολούνται όλη την ώρα με αυτό το Tablet κάνοντας οτιδήποτε. Τα καθίσματα είναι δερμάτινα με Alcantara, ενώ τα φιμέ τζάμια δεν έχουν καμία οπτική επαφή από όσους είναι από έξω.

peugeot traveller i-lab 4Ο τρισδιάστατος χάρτης κάνει ακόμα καλύτερη την εμπειρία οδηγού και επιβατών φτιάχνοντας τις διαδρομές τους ανάλογα με την κίνηση, αλλά και το πώς επιθυμούν οι ίδιοι. Έτσι οι επιβαίνοντες είναι σα να ζουν μια VIP εμπειρία, όπου είναι και ο στόχος της Peugeot. Το ηχοσύστημα αποτελείται από 17 ηχεία και τρεις ενισχυτές συνολικής ισχύς 1.300 Watt, οι οποίοι ελέγχονται από έναν επεξεργαστή ψηφιακού σήματος.

Μηχανικά το Peugeot Traveller i – Lab προσφέρεται με δύο κινητήρες και συνολικά τρεις εκδόσεις. Τη βασική έκδοση αποτελεί ο πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους. Επιπλέον υπάρχει και ο κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 και 180 ίππων ανάλογα την έκδοση που επιθυμεί ο καθένας. Ο κινητήρας συνδυάζεται με τα μηχανικά κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων ή με το αυτόματο των 6 ταχυτήτων.

peugeot traveller i-lab 3Όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας εξασφαλίζουν την πλήρη ασφάλεια των επιβατών. Η ανάγνωση πινακίδων κυκλοφορίας σαρώνει τις άκρες του οδοστρώματος για να εμφανιστεί το όριο ταχύτητας που ισχύει στο ταμπλό, ενώ βάση αυτού ρυθμίζεται και το Cruise Control. Το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων αναλαμβάνει να φρενάρει μόνο του κρατώντας απόσταση ασφαλείας από τον προπορευόμενο όχημα, αν σε περίπτωση αφαιρεθεί ο οδηγός και δεν αντιδράσει. Το νέο Peugeot Traveller είναι το απόλυτο όχημα για αυτόν που του αρέσουν τα ταξίδια, χωρίς να κουράζει εξασφαλίζοντας τόσο, την ασφάλεια, όσο και την άνεση για όσους βρεθούν στο εσωτερικό του.