Το ειδικό MINI για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο

Η MINI στην προσπάθεια της να βοηθήσει ανθρώπους με αναπηρικό αμαξίδιο δημιούργησε ένα Cooper SE βοηθώντας τους ακόμη περισσότερο για να μετριάσουν τις δυσκολίες των καθημερινών μετακινήσεων τους. Για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, εκτός από τους μηχανικούς της MINI χρειάστηκε η συνεργασία της Κ. Tina Schmidt-Kiendl, η οποία είναι εκπαιδεύτρια σε σχολή οδηγών, αλλά χρησιμοποιεί και η ίδια αναπηρικό αμαξίδιο.

Φυσικά, εκτός ότι το αυτοκίνητο είναι εξωτερικά όπως όλα τα MINI, εσωτερικά υπάρχουν όλα τα απαραίτητα βοηθήματα για να γίνει πιο άνετη η οδήγηση αυτών των ανθρώπων. Στο τιμόνι έχει τοποθετηθεί ειδικός δακτύλιος, ό οποίος λειτουργεί αντί για το γκάζι, ενώ διαθέτει μειωμένη απόκριση στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να παρκάρει.

Επιπλέον, για το φρενάρισμα υπάρχει ειδικός μοχλός δεξιά και κάτω από το τιμόνι, ενώ τα γνωστά σε όλους μας πεντάλ βρίσκονται στην θέση τους χωρίς να έχουν αφαιρεθεί. Βέβαια, είναι καλυμμένα με τα κατάλληλα υλικά, έτσι ώστε να μην μπορούν να ενεργοποιηθούν έστω και από κάποιο λάθος. Ο λόγος που η MINI επέλεξε να παραμείνουν τα κανονικά πεντάλ είναι για να μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο και κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας που δεν έχει κινητικό πρόβλημα διευκολύνοντας έτσι την αγορά ενός αυτοκινήτου.

Ένα ακόμη πρόβλημα που συναντούν τα άτομα αυτά είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και οι σταθμοί φόρτισης δεν εξυπηρετούν και δυσκολεύουν τα πράγματα. Όπως φαίνεται όμως και αυτό με τον καιρό λύνεται κάνοντας ακόμη πιο εύκολή την καθημερινότητα τους. Τέλος, για όσους βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο και θέλουν, μπορούν να κάνουν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης στο κέντρο BMW & MINI Driving Experience στο Maisach, το οποίο βρίσκεται 25 χιλιόμετρα έξω από το Μόναχο.