Η Land Rover αποκάλυψε μια ειδική έκδοση του Discovery, η οποία έχει δημιουργηθεί ειδικά για τον Αυστριακό Ερυθρό Σταυρό και παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, με την ονομασία Project Hero. Το τμήμα ειδικών επιχειρήσεων της εταιρείας (SVO) σχεδίασε και κατασκεύασε το μοναδικό Discovery που θα χρησιμοποιείται από τις ομάδες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του Ερυθρού Σταυρού.

Το Project Hero είναι επίσης το πρώτο όχημα που διαθέτει στην οροφή του drone. Η SVO εγκατέστησε ένα πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα προσγείωσης στην οροφή, το οποίο διαθέτει self – centering, καθώς και τεχνολογία μαγνητικής συγκράτησης, επιτρέποντας στο drone να προσγειωθεί στο αυτοκίνητο, ακόμα κι αν αυτό βρίσκεται σε κίνηση.

Το drone μπορεί να μεταδώσει ζωντανά εικόνα στις ομάδες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο να δράσουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά σε κατολισθήσεις, σεισμούς, πλημμύρες και χιονοστιβάδες. Η Land Rover είναι από το 1954 υποστηρικτής του Ερυθρού Σταυρού, ενώ έχει χορηγήσει 120 οχήματα στη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο.

“Το νέο Discovery είναι ένα εξαιρετικό SUV παντός εδάφους και το Project Hero είναι ο βέλτιστος συνδυασμός της ενισχυμένης ικανότητας με καινοτόμο τεχνολογία. Ελπίζουμε να βοηθήσει τον Ερυθρό Σταυρό να σώσει ζωές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε ο John Edwards, Διευθύνων Σύμβουλος των ειδικών επιχειρήσεων της Jaguar Land Rover.

“Το Project Hero συνδυάζει την καλύτερη εξειδίκευση του Ερυθρού Σταυρού και της Jaguar Land Rover για να δημιουργήσει ένα πραγματικά μοναδικό όχημα, το οποίο ελπίζουμε ότι θα είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά σε δράσεις διάσωσης ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες”, ανέφερε ο Dr Jemilah Mahmood, Γενικός Γραμματέας εταιρικών σχέσεων της IFRC.

Το όχημα βασίζεται στην έκδοση με τον V6 TD6 κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων του νέου Land Rover Discovery και εκτός από την τεχνολογία του drone διαθέτει επίσης μια συρόμενη επιφάνεια από την οροφή στον πίσω χώρο φόρτωσης, ένα πάνελ διαχωρισμού στο χώρο πίσω από τα πίσω καθίσματα, επιπλέον LED φωτιστικά σώματα προκειμένου να βοηθήσει τη νυχτερινή όραση και καινοτόμα σημεία παροχής ρεύματος που δέχονται πολλαπλές ρυθμίσεις φις από διαφορετικές περιοχές.

Τέλος, το Project Hero θα έχει βάση το αυστριακό κέντρο εκπαίδευσης του Ερυθρού Σταυρού στο Erzberg, καθώς και στη Βιέννη για 12 μήνες, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2017. Μακάρι αυτή η πρωτοβουλία να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, μιας και πρόκειται για ένα όχημα που θα βοηθήσει πολύ σε περιπτώσεις που οι διάφορες πολιτείες δεν έχουν τρόπο να επέμβουν και να βοηθήσουν.