Η ABT μας έχει συνηθίσει εδώ και καιρό στις βελτιώσεις πολύ καλών αυτοκινήτων. Σειρά τώρα παίρνει το Audi RS 3 Sportback, το οποίο συναρπάζει με τις επιδόσεις του. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα και περιλαμβάνει ένα νέο bodykit με πολλά πράγματα από ανθρακονήματα και νέες μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με τα ελαστικά Goodyear Eagle F1 SuperSport R.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα με τις πράσινες λεπτομέρειες. Στα προσκέφαλα των καθισμάτων υπάρχει το λογότυπο της ABT, ενώ στα καθίσματα το RS3-R. Επιπλέον, υπάρχει το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, η ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων και η δεύτερη ψηφιακή οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Κάτω από καπό υπάρχει ο γνωστός TFSI κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ πλέον να αγγίζει τους 500 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 61,1 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,3”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα. Επιπλέον, υπάρχει η ρυθμιζόμενη ανάρτηση που μειώνει την απόσταση από το έδαφος από δύο έως τέσσερα εκατοστά, αλλά και το αναβαθμισμένο σύστημα εξάτμισης.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ABT για να μάθουν το συνολικό κόστος του βελτιωμένου RS 3, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν πως η ABT έχει ανακοινώσει πως θα κατασκευαστούν μόλις 200 κομμάτια, κάτι που σημαίνει πως αναμένεται να γίνει ανάρπαστο.