Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Dacia στην Ελλάδα ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου ηλεκτρικού Spring στη χώρα μας. Το μικρό αμιγώς ηλεκτρικό SUV της ρουμανικής εταιρείας έρχεται να ταράξει τα νερά στην ελληνική αγορά, αφού η τιμή του με την κρατική επιδότηση φτάνει κάτι παραπάνω από τα 20.000€.

Μπροστά ξεχωρίζει η κλειστή μάσκα, με το λογότυπο της Dacia, όπου εκεί από πίσω βρίσκεται η παροχή για τη φόρτιση του ρεύματος. Τα LED φώτα ημέρας και τα LED φωτιστικά σώματα το κάνουν πιο όμορφο. Στο πίσω μέρος διακρίνονται και εδώ τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχει και η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Σε όλες τις αποχρώσεις του αμαξώματος τα καπάκια των καθρεπτών είναι σε διαφορετικό χρώμα για να δημιουργούν αντίθεση.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα με τις πορτοκαλί ραφές. Παράλληλα, υπάρχει το δερμάτινο τιμόνι των τεσσάρων ακτινών με τα χειριστήρια και ο στρογγυλός επιλογέας ταχυτήτων. Επιπλέον, διακρίνονται και οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Από μηχανικής πλευράς το νέο Dacia Spring τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 65 ίππους. Η μέγιστη αυτονομία με βάση τον κατασκευαστή φτάνει τα 220 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση. Μέσα στην πόλη και ανάλογα τη χρήση η μέγιστη αυτονομία μπορεί να φτάσει έως τα 310 χιλιόμετρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 14,5 kWh/100χλμ, ενώ μια πλήρη φόρτιση σε μια οικιακή πρίζα χρειάζεται 13:30’. Με έναν ταχυφορτιστή η μπαταρία από το 10% στο 80% φτάνει σε 60’.

Από πλευράς εξοπλισμού υπάρχουν δύο εκδόσεις που είναι η Extreme και η Extreme Plus. Η βασική έκδοση Extreme κοστολογείται στα 27.950€, ενώ με την κρατική επιδότηση η τιμή μειώνεται στα 21.188€. Αντίθετα η έκδοση Extreme Plus ορίστηκα στα 29.950€, ενώ με την κρατική επιδότηση η τιμή μειώνεται στα 22.704€. Τέλος, το Dacia Spring έχει 8 χρόνια εγγύηση ή 120.000 χιλιόμετρα και 5 έτη ή 100.000 χιλιόμετρα για τη μπαταρία, ενώ παράλληλα προσφέρεται και 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια.

Οι τιμές του νέου Dacia Spring

ΈκδοσηΚινητήραςΙσχύςΤιμή
Spring Electric 65 ExtremeElectric6527.950€
Spring Electric 65 Extreme PlusElectric6529.950€