Το νέο επίτευγμα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού το Bloodhound SCC έρχεται στην Αθήνα και όποιος θέλει μπορεί να το θαυμάσει από κοντά στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί 12 με 14 Ιουνίου στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου. Το νέο υπέρ – όχημα θα δοκιμάσει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας των 1.600 χλμ/ώρα, στην Νότια Αφρική το 2016. Δεν πρόκειται για ένα απλό συνηθισμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά για μια διαφορετική κατασκευή που θυμίζει περισσότερο κάτι από αεροπλάνο και όχι από αυτοκίνητο.

bloodhound ssc 2Κάτω από το “καπό” κρύβεται ο υπέρ – κινητήρας με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει στο αστρονομικό νούμερο των 135.000 ίππων. Όσο για την τελική ταχύτητα; Αυτή είναι άγνωστη, αφού δεν έχει ανακοινωθεί. Σίγουρα όμως ξεπερνά τα 1.000 χλμ/ώρα, ένα νούμερο που για πολλούς είναι εντελώς εξωπραγματικό. Σύμφωνα με τις μετρήσεις το Bloodhound SCC καλύπτει την απόσταση 1 μιλίου (1,8 χιλιόμετρα) σε μόλις 3,6”.

Εάν το αεροπλανικό μοντέλο τα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ των 1.600 χλμ/ώρα μας είναι άγνωστο, όμως θα δοκιμάσει να το πετύχει καταρρίπτοντας το σημερινό ρεκόρ των 1.228 χλμ/ώρα. Όσοι θέλουν να το δουν από κοντά υπενθυμίζουμε πως θα υπάρχει ελεύθερη είδοσος καθημερνά από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ. Επιπλέον στο ειδικό περίπτερο που θα δημιουργήσει η Castrol θα υπάρχουν διαδραστικά παιχνίδια, καθώς και παιχνίδια προσομοίωσης. Τέλος, όσοι πάνε να το δουν θα μπορούν αν συμμετάσχουν και σε μια κλήρωση για 2 VIP ταξίδια στην πίστα δοκιμών του Milbrook  στην Αγγλία,  για να οδηγήσουν μερικά από τα κορυφαία Super Cars, άλλα και διάφορα συλλεκτικά δώρα της Bloodhound.