Το αυτοκίνητο της Opel για το Πρωτάθλημα Τουρισμού

Η Opel επανέρχεται στο Πρωτάθλημα Τουρισμού με το νέο Astra TCR όπως ονομάστηκε. Το νέο μοντέλο έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας, ενώ αυτό που αποσκοπεί είναι να κάνει αισθητή την παρουσία της στο Πρωτάθλημα το οποίο θα αγωνιστεί. Το νέο μοντέλο συνεργάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 330 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 42,8 κιλά. 

opel astra tcr 2Ο κινητήρας συνεργάζεται άψογα με το σειριακό κιβώτιο των 6 σχέσεων, το οποίο διαθέτει και Paddle Shift στο τιμόνι. Το σύστημα πέδησης είναι αρκετά ισχυρό, αφού αποτελείται από δαγκάνες έξι εμβόλων μπροστά και δύο εμβόλων πίσω. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το σύστημα πέδησης από την καμπίνα, επικεντρώνοντας όλη του την σκέψη στην οδήγηση.

Το νέο μοντέλο προσφέρει επιπλέον μπροστινό splitter και πίσω αεροτομή, ενώ δεν υπάρχουν ούτε ηλεκτρονικά βοηθήματα, αλλά ούτε ABS και ESP. Το νέο Opel Astra TCR, είναι στο τελικό στάδιο δοκιμών, με τα πρώτα μοντέλα να είναι διαθέσιμα από το Φεβρουάριο του 2016. Όσο για το κόστος; Το Opel Astra TCR κοστίζει 95.000€.