Το Audi A7 Sportback στην Ελλάδα

Το ανανεωμένο Audi A7 Sportback βρίσκεται πλέον στη χώρα μας και είναι διαθέσιμο για όποιον ενδιαφέρεται, όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο αντιπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας. Το 5θυρο coupe Μοντέλο της γερμανικής μάρκας έχει αναβαθμιστεί τόσο εξωτερικά και εσωτερικά, όσο και στον κινητήρα.

audi a7 2Με το συνολικό μήκος να αγγίζει σχεδόν τα 5 μέτρα (4,97) το A7 Sportback υπόσχεται την απολυτή άνεση και την πολυτέλεια για τους επιβάτες που θα βρεθούν στο εσωτερικό του. Στο εξωτερικό μέρος του αμαξώματος οι βελτιώσεις ξεκίνησαν από τη νέα τραπεζοειδή μάσκα, τους προφυλακτήρες, τους προβολείς τεχνολογίας LED και φυσικά την εξάτμιση. Επιπλέον διατίθενται και Matrix φώτα LED, τα οποία δίνουν καλύτερη ορατότητα στο δρόμο, χωρίς να τυφλώνουν τους οδηγούς του απέναντι ρεύματος κυκλοφορίας.

Φυσικά στο εσωτερικό τα πάντα είναι πολυτελέστατα, από τα δερμάτινα καθίσματα μέχρι και το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen, το οποίο προσφέρει την απόλυτη ποιότητα ήχου. Βέβαια δε λείπουν και όλα τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία κάνουν ακόμα πιο άνετη τη ζωή του οδηγού, όπως το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αποφυγής σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος για την αποφυγή συγκρούσεων, είτε με προπορευόμενο όχημα, είτε με πεζούς. Όλα αυτά απεικονίζονται στη μεγάλη οθόνη αφής, η οποία συνδυάζεται με την κάρτα γραφικών της NVidia.

audi a7 3Μηχανικά το νέο μοντέλο προσφέρει συνολικά 5 επιλογές κινητήρα, δύο βενζίνης και τρείς πετρελαίου, με την ισχύ να κυμαίνεται από 218 μέχρι και 333 ίππους, ενώ ο ισχυρότερος TFSI που εφοδιάζει το S7 αγγίζει τους 450 ίππους. Για όσους δε γνωρίζουν η βασική έκδοση αποτελείται από TDI Ultra κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 218 ίππους, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι μόλις 122 γρ/χλμ, πληρώντας τις προδιαγραφές Euro 6. Τέλος, η μετάδοση γίνεται μέσω του νέου S – tronic κιβώτιου 7 σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς.

Εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος πως το A7 Sportback δε θα είναι και το πλέον φθηνό αυτοκίνητο, όσον αφορά στην αγορά του. Συγκεκριμένα οι τιμές ξεκινούν από τα 82.000€ και φτάνουν τα 136.150€ για το κορυφαίο S7. Είμαστε σίγουροι πως όλοι θα ήθελαν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι ενός A7 ή ακόμα καλύτερα ενός S7, χωρίς όμως αυτό να είναι το πλέον εύκολο. Για όσους όμως το πιστεύουν ότι κάποια ημέρα θα μπορέσουν να το οδηγήσουν μπορούν να ελπίζουν αφού τον ερχόμενο Σεπτέμβρη η γερμανική εταιρεία αναμένεται να φέρει μια μικρότερη έκδοση με κινητήρα χωρητικότητας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους. Υπομονή λοιπόν.