Το αποκορύφωμα της Bentley

Το αποκορύφωμα της Bentley

Η νέα Bentley Continental Supersports για τους ιθύνοντες της βρετανικής φίρμας είναι το αποκορύφωμα των Grand Tourer αυτοκινήτων. Μιλάμε για τη ναυαρχίδα της εταιρείας, η οποία υπόσχεται αυτά που θέλει να συνδυάσει κάποιος, που δεν είναι άλλα από ταχύτητα, ασφάλεια και πολυτέλεια.

Η εξαιρετική ευκινησία συνδυάζεται με την πολυτελή ποιότητα κύλισης, ενώ η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει μεγάλες διαφορές από τις Bentley που κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους. Η νέα Supersports είναι ελαφρύτερη από ποτέ, αφού έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley Motors, Wolfgang Durheimer, δήλωσε “Το όνομα Supersports είναι θρυλικό για τη Bentley. Από τις πρώτες κιόλας Supersports της δεκαετίας του 1920, στην Continental Supersports του 2009 και τώρα με την τρίτη εκδοχή αυτής, θα ενθουσιάσει τους πάντες και θα προσφέρει συγκινήσεις. Μόνο η Bentley θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τεράστια απόδοση και απαράμιλλη πολυτέλεια με αυτόν τον τρόπο”.

Εξωτερικά η Bentley Continental Supersports περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, οι οποίοι ενσωματώνουν ένα διαχύτη από ανθρακονήματα, επεκτάσεις και αεραγωγούς στο καπό, οι οποίοι είναι και αυτοί από ανθρακονήματα. Οι προβολείς έχουν σκούρα απόχρωση, όπως και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Το εσωτερικό συμπληρώνεται με το λογότυπο “Supersports” στις ραφές, στο τιμόνι και στον επιλογέα ταχυτήτων, ενώ τα καθίσματα είναι από Alcantara.

Ο κινητήρας έχει ανακατασκευαστεί με το νέο Turbo υψηλής απόδοσης νέα υλικά κατασκευής, ενώ έχει ένα νέο σύστημα διανυσματοποίησης της ροπής, που το κάνει απίστευτα ισχυρό. Οι υπερσυμπιεστές υψηλότερης χωρητικότητας και το αναθεωρημένο σύστημα ψύξης αέρα υπερπλήρωσης δημιουργούν περισσότερη ώθηση και επιπλέον δύναμη.

Το νέο μοντέλο είναι το γρηγορότερο τετραθέσιο μοντέλο του κόσμου, αφού κάτω από το καπό κρύβεται ο ισχυρός W12 κινητήρας της Bentley χωρητικότητας 6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 700 ίππους και 103,7 κιλά ροπής. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 3,4”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 336 χλμ/ώρα.

Για να χαλιναγωγήσει αυτή την τεράστια απόδοση το νέο Supersports είναι εξοπλισμένο με υψηλής απόδοσης κεραμικά φρένα από άνθρακα με βελτιωμένη ψύξη. Οι δίσκοι των φρένων είναι οι μεγαλύτεροι στο είδος τους στον κόσμο, παρέχοντας εξαιρετική απόδοση ακόμα και κάτω από ακραίες συνθήκες. Τα φρένα κρύβονται πίσω από τις σφυρήλατες ζάντες από κράμα αλουμινίου μεγέθους 21”, με διαστάσεις ελαστικών 275/35. Επιπλέον προσφέρεται ένα νέο σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο.

Τέλος, η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος All – Wheel – Drive, το οποίο συνεργάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, στέλνοντας όμως την κατανομή της ροπής κατά 60% στο πίσω άξονα. Μπορεί η νέα Bentley Continental Supersports να είναι πραγματικά για λίγους και εκλεκτούς, όμως είναι σίγουρο πως στο πέρασμά της θα προκαλεί σοκ και δέος, αφού σύμφωνα με τους Βρετανούς είναι το γρηγορότερο τετραθέσιο μοντέλο του κόσμου.