Οι Ιάπωνες της Lexus προχώρησαν στην ανανέωση του εντυπωσιακού LC 500. Το Coupe μοντέλο πλέον ζυγίζει 10 κιλά λιγότερο, ενώ έχει δεχτεί αρκετές βαλτώσεις. Φυσικά, η πιο σημαντική αλλαγή έγινε στο υβριδικό σύστημα του κινητήρα. Από τις επεμβάσεις των μηχανικών της Lexus έχουμε μεγαλύτερη κλήση στην Coupe μορφή του αμαξώματος, κάτι που το κάνει ακόμη πιο επιθετικό.

Ο σχεδιασμός είναι εντυπωσιακός, με τη μεγάλη μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα και τις νευρώσεις στο καπό. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η πολύ λεπτή αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης, ενώ τα φωτιστικά σώματα δεν έχουν μεγάλες αλλαγές. Βέβαια οι Ιάπωνες διατηρούν τις γραμμές του παραδοσιακού σπαθιού Katana που κάνει το LC 500 διαφορετικό από κάθε άλλο μοντέλο.

Επιπλέον, υπάρχουν και οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” και 21”, που κάνουν το Lexus LC 500 ακόμη πιο όμορφο. Τέλος, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στα δύο νέα χρώματα Blazing Carnelian και Terrane Khaki, αλλά και στα ήδη υπάρχοντα F White, Dark Grey, Sonic Silver, Sonic Titanium, Solid Black, Radiant Red, Flare Yellow και Deep Blue.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara που είναι αποκλειστικά κατασκευασμένα για το LC 500. Η κατασκευή τους είναι σε δύο μέρη που καλύπτει πάνω από τους ώμους και στη συνέχεια αναδιπλώνεται γύρω από την πλάτη, με μια δομή που έχει σχεδιαστεί για να κρατάει σταθερά τον οδηγό, όταν το αυτοκίνητο κινείται με μεγάλες ταχύτητες. Η οθόνη αφής μεγέθους 10,3”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ υπάρχουν και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και ο βοηθός της Google.

Το τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι με τα χειριστήρια έχει βελτιωθεί, ενώ το ποιοτικό φινίρισμα της ταπετσαρίας, τα διακοσμητικά υλικά και οι λεπτομέρειες που έχει το LC 500 είναι μια έκφραση της παγκοσμίου φήμης τεχνικής Takumi. Όλες οι ραφές έχουν γίνει στο χέρι, ενώ ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα χρώματα Flare Red, Manhattan Orange, Dark Rose και Black Ocher, με τα δύο πρώτα να είναι καινούργια.

Μηχανικά υπάρχουν δύο εκδόσεις, μια βενζίνης και ένα υβριδικό σύστημα. Η έκδοση βενζίνης αποτελείται από το V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 464 ίππους και το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 4,7”. Αντίθετα η υβριδική έκδοση περιλαμβάνει το V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 359 ίππους. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Direct Shift. Το Lexus Hybrid Synergy Drive προσθέτει ένα αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων στο σύστημα. Έτσι τα δύο κιβώτιο βελτιστοποιήσουν ακόμη περισσότερο την απόδοση του κινητήρα σε όλο το εύρος στροφών.

Όταν ο οδηγός επιλέγει τη λειτουργία M, τα κιβώτια ταχυτήτων συνεργάζονται και δημιουργήσουν εξαιρετικά ελκυστική αίσθηση οδήγησης. Επιπλέον, το υβριδικό σύστημα Multi Stage επιτρέπει περισσότερη ηλεκτρική υποβοήθηση στις χαμηλότερες ταχύτητες του οχήματος και δίνει τη δυνατότητα με ταχύτητες μέχρι και 140 χλμ/ώρα να κινείται με το βενζινοκινητήρα σβηστό.

Αλλαγές υπάρχουν στην ανάρτηση, η οποία πλέον χρησιμοποιεί βραχίονες αλουμινίου, ελαφρότερων κοίλων ράβδους με αναθεωρημένη διάμετρο και νέα υψηλής αντοχής ελικοειδή ελατήρια. Τα ηλεκτρονικά μπροστινά χειριστήρια αποσβεστήρων κραδασμών ρυθμίστηκαν για να δώσουν μεγαλύτερη άνεση, ενώ βελτιστοποιήθηκε και η ακαμψία, χωρίς να περνάνε οι αναταράξεις στο εσωτερικό.

Ο έλεγχος ευστάθειας τους οχήματος (VSC) έχει αποκτήσει τη νέα λειτουργία Active Cornering Assist (ACA). Αυτό βοηθά στον έλεγχο των στροφών παρέχοντας ακόμη πιο δυνατό φρενάρισμα, με την πλευρική επιτάχυνση του οχήματος να είναι πιο ισχυρή όταν παράγονται υψηλότερες δυνάμεις G κατά την οδήγηση.

Όλα τα μοντέλα LC 500 και 500h είναι εξοπλισμένα με το Lexus Safety System + στο βασικό εξοπλισμό. Αυτό περιλαμβάνει Pre-Collision System με Pedestrian Detection, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert με Keep Assist, Traffic Sign Recognition, Automatic High Beam, Blind Spot Monitor και Rear Cross Traffic Alert.

Το ανανεωμένο Lexus LC 500 είναι ένα σπορ μοντέλο που προσφέρει ταχύτητα, άνεση, απόλυτη ασφάλεια και πολυτέλεια. Είναι ένα πακέτο που δε μπορεί να συνδυαστεί σε όλα τα αυτοκίνητα. Βέβαια οι Ιάπωνες γνωρίζουν πολύ καλά πώς να το πετύχουν αυτό. Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται το LC 500 θα είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας από το καλοκαίρι.